fbpx

Longines Heritage Military 1938

Longines har gjort mye riktig de siste årene og personlig er det HydroConquest og Heritage-modellene som skiller seg ut som de virkelige godbitene i kolleksjonen fra det ærverdige merket. Kanskje spesielt sistnevnte er klokker som virkelig treffer de som ønsker vintage klokkegodbiter – med moderne egenskaper og driftssikkerhet. Nå kommer et nytt tilskudd i form av Longines Heritage Military 1938!

Longines Heritage Military 1938

Longines har, som så mange andre de senere årene, satset kraftig på disse klokkene som sender tankene tilbake mot en litt svunnen tid, og her har selskapet også en meget innholdsrik historie å hente inspirasjon fra. Ofte gjennomføres det etter min mening såpass bra at det hele føles mindre påtatt når Longines lanserer slike vintage-modeller, enn når en del andre merker gjør det samme. Resultatet har blitt en ganske omfattende kolleksjon som plasseres i “Heritage”-familien, sammen med klokker som Avigation BigEye som vi tidligere har omtalt.

Annonse

Når man nå lanserer Heritage Military 1938 er det da også selvsagt i arkivet man finner inspirasjonen og klokken sender oss rett tilbake til mellomkrigstidens Europa. Og setter man den 43 millimeter store urkassen ved siden av originalmodellen ser man at Longines gjør en solid innsats for å holde seg tro mot originalens design, selv om dette ikke er noen tro kopi.

Nyutgivelsen & Originalutgaven

Eksempler er “railway track”-minuttskalaen, den skråslipte glatte bezelen og den karakteristiske kronen. Også numeralene, viserne, en egen underskive for sekunder og den enkle tekstlogoen er tilstede. Safirglasset er buet og skiven matt sort, som gir en god kontrast til den beige Super-LumiNovaen og de to ulike skinnremmene (cognac- & antrasittfargede) man har valgt for å fullføre det visuelle historiske nikket.

Klokken, som kommer i 1938 nummererte eksemplarer, er utstyrt med et håndtrukket verk på innsiden. Det er egentlig en detalj som passer en slik klokke godt og man har her gått for et ETA 6498/2 som tikker avgårde med litt rolige 3 Hz og som gir en 53 timer lang gangreserve. ETA 6498 (og tidligere varianter og utgaver) er et urverk som opprinnelig ble utviklet for lommeur med sin relativt store størrelse, men som etterhvert også har blitt benyttet i armbåndsur fra en rekke produsenter.

Førsteinntrykk
Som allerede nevnt har Longines ofte imponert med sin Heritage-kolleksjon, og det er også førsteinntrykket av denne utgaven. Selv om klokkene ofte er enkle og nedtonede i designet, har de en klar appell med sine tydelige røtter til en gylden tid i armbåndsurets historie, som mange entusiaster verdsetter høyt. Heritage-modellene er sånn sett en god mulighet for å eie og kunne bruke slike klokker, uten de bekymringer som ofte medfølger klokker med 80 års fartstid. Jeg håper derfor denne gir et like godt inntrykk på armen som på pressebildene når den kommer i butikkene rett over nyttår. Norsk pris ser ut til å bli 22.990 kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Longines!

Fakta
Modell / Referanse: Longines Heritage Military 1938 – Ref: L2.826.4.53.2 (limitert til 1938 eksemplarer)
Skive:
Matt sort – Beige Super-LumiNova
Urkasse: 
43 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
L507.2 (ETA 6498/2) – Manuelt opptrekkbart – 3 Hz – 21.600 vph – 17 juveler – 53 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Cognac- og antrasittfarget semsket skinnrem – Spenne i stål
Veilende pris:
22.990 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.