fbpx

Nye prisrekorder for Rolex på auksjon!

At det å samle på enkelte gamle og antikke gjenstander kan ha verdi er viden kjent for de fleste. Klokker og ur er intet unntak, og er man riktig heldig sitter man på en potensiell gullgruve. Nylig ble det satt flere nye prisrekorder for Rolex under årets Phillips Geneva Watch Auction.
Phillips Geneva Watch Auction er kjent for å bringe en rekke horologiske godbiter til sine auksjonslokaler og årets utgave var intet unntak i den sveitsiske klokkehovedstaden. På auksjonen selges det en rekke klokker fra forskjellige produsenter og du finner masse informasjon om klokkene og priser på de offisielle nettsidene som du finner lenke til nederst i artikkelen.

De to auksjonsdagene hadde begge sine høydepunkter for de som har interesse for vintage Rolex, og allerede første dag ble det satt ny prisrekord på salg av et ur fra Rolex (i det minste på det åpne markedet). Rekorden ble satt av en Rolex ref. 6062 “Bao Dai” som gikk for den nette sum av $5.060.427 eller nærmere 43 millioner kroner etter dagens kurs. Klokken er det eneste kjente eksemplaret av ref. 6062 i helgull med diamanter på timemarkørene og var til salgs som lot nummer 93. Klokken var tidligere eid av den siste keiseren av Vietnam og derav tilnavnet “Bao Dai”.

På dag to av årets auksjon ble det solgt en Rolex Daytona som ble den dyreste Daytona noen gang solgt på auksjon. Dette var en “Paul Newman” i helgull med referanse 6263 og “lemon grené”-skive. Som ett av kun tre kjente eksemplarer er det kanskje ikke vanskelig å forstå at denne også hentet frem de virkelig store summene fra samlere, og hammerslaget havnet på $3.717.906 eller 31,5 millioner norske kroner for klokken som bare går under kallenavnet “The Legend” og hadde lot-nummer 237.

Annonse

For mer informasjon om klokkene og bilder, se vår referanseartikkel hos HODINKEE.

Du finner også mer informasjon på nettsidene til “Phillips Geneva Watch Auction“.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.