fbpx

På visning av årets Rolex-nyheter – Introduksjon!

En gang i blant treffer man litt flaks på sin vei, og tilfeldighetene ville det slik at jeg fant nettopp en porsjon flaks i byen Carmel-by-the-Sea på USAs vestkyst nå i mai. På ferietur fant jeg tid til å stikke innom den lille byens mest berømte klokkeforhandler, nemlig Fourtané. Det skulle vise seg å bli et meget givende besøk for en klokkenerd som meg.
For de uinnvidde kan det nevnes at Carmel-by-the-Sea er en meget liten (og meget idyllisk) by som ligger på Monterey-halvøya, ca. 2 timers kjøring sør for San Fransisco. Området er preget av meget flott natur og kjente steder som Pebble Beach og 17 Mile Drive, samt flotte deler av Highway 1 er like i nærheten. Bebyggelsen bærer preg av å være i øvre prisklasse og det er nok ikke uten grunn at juvel- og klokkeforretningen «Fourtané» er en av de mest anerkjente i hele USA, til tross for at de ligger godt unna de største byene.

Det var egentlig litt tilfeldig at jeg havnet innom byen, ettersom jeg på forhånd ikke hadde plukket opp hvilken juvel av en forretning dette er, da kanskje spesielt for de som er interessert i vintage Rolex. Forretningen har nemlig en omfattende vintage-kolleksjon for salg. Dette lover jeg å komme tilbake til i en senere artikkel, for forretningen fortjener en helt egen omtale!

Under mitt meget hyggelige besøk fikk både sett og prøvd en rekke modeller man sjelden ser til salgs. Flaksen var imidlertid at jeg fikk nyss i at årets nyheter fra Rolex skulle vises frem under et lukket arrangement for gode kunder, senere samme uke. Jeg må ha spilt noen av kortene mine riktig, for da jeg skulle forlate forretningen fikk jeg stukket en invitasjon i hånden. Heldigvis passet tidspunktet og jeg gledet meg stort til endelig å få tatt de nye modellene skikkelig i skue, ettersom jeg ikke hadde anledning til å være tilstede på årets Baselworld.

Annonse

Det vil derfor bli lagt ut flere «Hands On»-artikler de kommende dagene, så husk å titte innom for bilder og vår oppfatning om noen av årets største nyheter fra Rolex!

Del 2: Rolex Sea-Dweller 45th Anniversary
Del 3: Rolex Sky-Dweller (Stål)
Del 4: Rolex Datejust 41 (Stål)
Del 5: Rolex Cellini Moonphase
Del 6: Rolex Daytona (Gold/Ceramic)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.