fbpx

Hands On: Rolex Cellini Moonphase

Fra å være nærmest helt glemt av «klokkemiljøet» i Norge har Cellini plutselig blitt en av årets små snakkiser. Cellini er klassiske penklokker og en av få modellserier som leveres utelukkende med skinnreim fra Rolex. Med introduksjonen av Cellini Moonphase kan kanskje flere få øynene opp for disse også her hjemme i Norge?


Fakta
Produsent: Rolex
Modell: Cellini Moonphase
Modellnummer: 50535
Størrelse: 39 mm
Veilende pris: 
238.750,-


Da Rolex lanserte sin Cellini Moonphase på årets Baselworld var det den første klokken med månefase fra produsenten på svært lenge. Cellini-serien har vel ikke opplevd den helt store mottakelsen verken i Norge eller på verdensbasis, men med årets utgave kan det hende at flere vil få øynene opp for den mest «oppdressede» kolleksjonen til Rolex? I det norske «klokkemiljøet» er min påstand at Rolex Cellini nærmest har vært ikke-eksisterende å se på diskusjonsforum eller i Facebook-grupper. Grunnene til det er nok sammensatte, men klokkene har nok appellert til et eldre publikum enn mange av sportsmodellene, samtidig som en relativt høy pris også gjør sitt for at mange velger alternative ur som penklokke. Mange har nok sett til konkurrenter som Jaeger Le-Coultre, A. Lange & Söhne, Patek Philippe eller andre.

Annonse

Design og utseende
Cellini Moonphase må langt på vei kunne omtales som en dressklokke. Selv om de mest hardbarkede kanskje vil mene at skiven både er for rotete, at klokken har for mange funksjoner og at kassen er for høy til å med rette kunne kalles et «ekte» dress-ur. Cellini Moonphase er, uansett mening, ganske forskjellig fra mange av de øvrige urene fra Rolex i de forskjellige Oyster-seriene, og da også med en lavere vanntetthet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Klokken leveres i «Everose Gold» med en diameter på 39 mm. Kassen er litt høyere enn jeg forventet, men klokken bærer likevel meget pent på armen og burde gli greit under de fleste skjorteermer. Den riflete utsiden av bezelen er noe Cellini har tatt med seg fra andre klokker fra Rolex, og gir etter min mening klokken et mer klassisk utseende.

Skiven er hvitlakkert og har timemarkører og visere for timer, minutter og sekunder i everose gold. For datovisningen har man valgt en blå viser som ved hjelp av en halvmåneformet tupp, vil vise datoen ytterst når den beveger seg en gang i døgnet. Rolex har også valgt å markere for minutter innenfor datoringen, så skiven har alt i alt ganske mange detaljer som fanger oppmerksomheten, til glede eller frustrasjon.

Cellini Moonphase har, som navnet indikerer, visning av månefasen. Dette vises på den blå sirkelen som er plassert klokken seks, hvor man bruker en pil som indikator for hvilken posisjon månen har i sin syklus. Om man ser på mange andre månefaseklokker vil mange (med rette) peke på at det er betydelig vanskeligere å lese månefasen på Rolex Cellini. Faktum er nok likevel at de aller fleste velger en slik klokke pga. det visuelle uttrykket, fremfor at man faktisk følger med på månefasen, så dette vil neppe være noe som gjør at man velger bort klokken. For det visuelle uttrykket på månefasen er virkelig nydelig utført, med måneskiven produsert i meteoritt, som gir et unikt og flott utseende.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Selv om denne klokken er en mer avansert horologisk Rolex enn man ofte ser, er det ikke gjort noen estetiske endringer på kassens bakside som gir deg innsyn til urverket. Denne er (som vanlig) lukket og uten graveringer eller tekst av noe slag.

Urverk
Rolex har plassert sitt «Rolex 3195» i denne klokken. Med et avvik på +2/-2 sekunder pr. døgn og en månefase som kun (i teorien) må justeres hvert 122. år, burde det ikke være noen negative overraskelser for de som kjenner urverkene som har blitt levert de siste årene. Klokken har en oppgitt gangreserve på 48 timer.

Lenke/Rem
Cellini Moonphase leveres med en brun skinnreim med en (skjult) foldespenne i everose gold. Jeg fant denne meget passende både fargemessig, men også mtp. bærekomfort til klokken.

Eske og tilbehør
Vi har enda ikke fått bekreftet hvilken innpakning nye Cellini leveres i, men regner med at det ikke gjøres noe spesielt for denne modellen kontra de forrige i modellserien.

Oppsummering
Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke har vært noen stor tilhenger av Cellini-serien før årets Basel. Det er egentlig ikke noe håndfast jeg baserer dette på, for klokkene holder jevnt over høy kvalitet og detaljering og finish er meget god. Samtidig har klokkene vært jevnt over kostbare, og da har det vært svært mange andre gode konkurrenter som man har måttet ta i betraktning. Cellini Moonphase åpnet sånn sett øynene mine litt for modellserien og jeg ble absolutt positivt overrasket over klokken og de nydelige detaljene, kanskje da spesielt på månefasen.

Jeg tror meningene om Cellini Moonphase vil være mange, og enkelte punkter som diskuteres er allerede nevnt. Herunder klokkens høyde, det relativt store antallet detaljer og funksjoner på skiven med mer. Det at uret kun er tilgjengelig i everose gold vil også være en «dealbreaker» for mange som heller ønsker en visuell profil i «sølvfarge» enten det er i hvitt gull, platinum eller annet.

Rolex har ingen større historie å vise til når det kommer til Cellini-serien, men de ypper seg likevel med denne klokken. Jeg tror mange vil bli positivt overrasket over å se denne i levende live, for fargetonene i gullet, skiven og skinnreimen matcher hverandre på en meget pen måte. Sammen med en god bærekomfort og en, etter min mening, strålende vakker månefase, er klokken absolutt noe man bør vurdere om ikke prisen er til hinder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.