fbpx

Paul Newmans «Paul Newman» Daytona skal selges!

Rolex Daytona er allerede en legende blant mange klokkesamlere. Versjonene som omtales som «Paul Newman» er kanskje spesielt ettertraktet blant vintage-entusiastene, så når Paul Newmans egen Daytona nå skal selges, forventer vi at prisen blir langt nord for original utsalgspris.

Det er nettstedet Hodinkee som i dag bringer nyheten om at klokken, som av nettstedets redaktør Ben Clymer omtales som kanskje den viktigste vintage-klokken i verden, legges ut for salg høsten 2017. Det er auksjonshuset Phillips som får æren av å legge denne ut når de arrangerer sin aller første auksjon i New York City. Dette er samme selskapet som nylig satte flere rekorder for vintage Rolex under Phillips Geneva. Vi lover å holde dere oppdatert på prisen, som vi forventer å bli høy (!!).

Klokken det er snakk om er en Rolex Daytona ref. 6239 som var eid av Paul Newman selv. For de som ikke kjenner til Newman kan det nevnes at han var en amerikansk skuespiller, regissør og IndyCar-sjåfør som best kan omtales nærmest som et ikon i sin samtid. At han bar en Daytona på armen som senere bare har vært omtalt som «Paul Newman Daytona» sier mye om hans posisjon, og klokker med disse skivene er generelt meget ettertraktet på samlermarkedet. Det må også nevnes at det er flere forskjellige referanser som blir betegnet som «Paul Newman Daytona», både i stål og gull. Disse modellene kan best betegnes som en «familie av klokker», som man bør ha kunnskap om før man investerer i, med mindre det er fra helt sikre kilder.

Annonse

Den aktuelle klokken skal per i dag eies av James Cox, som var sammen med Paul Newmans datter, Nell Potts. Cox skal ha fått klokken hos Newman selv i 1984. Klokken bærer preg av å være godt brukt, men virker å være i meget god stand med en flott kremfarget skive. Patina på visere og klokken forøvrig vitner om en klokke som ikke har vært tuklet med eller fått byttet deler. Klokkens bakside har en enkel inskripsjon fra Newmans kone, «Drive Carefully, Me».

Les mer om den fascinerende historien på Hodinkee!

Bilder i denne artikkelen er Copyright – Hodinkee.com

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.