fbpx

Rolex & Wimbledon 2017

Det er ikke spesielt ofte vi skriver om tennis her på Horae, men når Roger Federer vinner sin 8. tittel i den legendariske Wimbledon-turneringen, er det kanskje i det minste på sin plass å ta en titt på armbåndsuret hans?

Wimbledon-turneringen er nok kjent for de fleste med omså bare en ørliten interesse for sport og tennis. Med status som kanskje verdens mest prestisjetunge tennisturnering er det liten tvil om at å løfte trofeet, er noe enhver tennisspiller på den internasjonale arenaen drømmer om. Roger Federer, av mange regnet som tidenes beste tennisspiller, troner nå alene på toppen med sine totalt 8. seire etter å ha gått av med seieren i gårsdagens finale mot Marin Cilic. Federer har nå hele 19 «Grand Slam»-seire i sin karriere.

ROLEX. IT DOESN’T JUST TELL TIME. IT TELLS HISTORY – Rolex

Samarbeidet mellom Rolex og «The Championships, Wimbledon» strekker seg tilbake til 1978 da Rolex ble offisiell tidtaker. Selskapets sponsoravtaler med store sportsarrangementer er viden kjent, og det er kanskje tennis og golf som har stått aller sterkest for nettopp Rolex.

Annonse

Både Roger Federer og Garbiñe Muguruza, som vant kvinneklassen, er ambassadører for Rolex, og i så måte må man vel kunne si at turneringen ble en stor suksess også for Rolex. Mens sistnevnte kanskje er ukjent for de fleste som ikke følger med på tennis, er Federer en av kanskje Rolex’ viktigste og største ambassadører. Han har vært en av de mest profilerte Rolex-ambassadørene i en årrekke allerede, og som sveitser, og tidenes kanskje beste tennisspiller, er det kanskje ikke så rart?

Under premieutdelingen for årets turnering hadde Federer en Datejust 41 med two-tone (gull/stål) og grå skive med grønne romertall, også kjent som «Wimbledon-skive». Dette er Datejust-utgaven med slett bezelring og norsk veiledende utsalgspris er 106.900,-. Etter gårsdagens seier er det denne klokken du møter på hovedsidene til Rolex på stort sett alle sosiale medier/internett, noe som kanskje ikke er så uventet i et rent markedsføringsperspektiv? Federer har tidligere i år, etter seieren i «Australian Open» på seg en Rolex GMT Master II – «Batman».

Garbiñe Muguruza hadde også en klokke fra Datejust-serien på armen da hun mottok premien for kvinneklassen. Dette er (trolig) en Datejust 36, også denne med two-tone, men da med roségull og stål, og sølvfarget skive med diamanter på timemarkørene. Veiledende utsalgspris på denne er rett over 113.000 norske kroner.

Se også video av vinnerne på Rolex’ offisielle YouTube-konto!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.