fbpx

Fondation De La Haute Horlogerie (FHH) utvider!

For mange er nok ikke Fondation De La Haute Horlogerie, eller FHH, noe man har stor kjennskap til, men organisasjonen har et mål om å fremme “finere klokkemakeri” i samarbeid med mange samarbeidende selskaper og produsenter. Nå utvider de med 12 nye partnere!

Organisasjonen ble stiftet i 2005 som et samarbeid mellom Richemont-gruppen (som inkluderer urmerker som Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, IWC, A. Lange & Söhne, BULGARI, samt en rekke andre), Audemars Piguet & Girard-Perregaux. Deres uttalte mål er å fremme urmakerkunst og “haute horlogerie” gjennom fire hovedområder: Informasjon, trening, gjenkjennelse og organisering.

FHH, og merkene som er partnere, har blant annet organisert en av de absolutt viktigste messene for klokkeindustrien, SIHH, som avholdes i Genève hvert år. En rekke av merkene som viser frem sine nyheter på SIHH, deltar ikke på Baselworld, og med utvidelsen av partnere er det nå enda en del merker som er ventet å flytte ut fra messehallene i Basel. SIHH er en langt mindre messe enn storebror Baselworld, og var lenge lukket for publikum utenfor klokkeindustrien. Dette har endret seg litt de siste årene, men messene er fortsatt svært forskjellige fra hverandre og hvordan de er bygd opp.

Annonse

Nye partnere
De 12 nye partnerne til FHH er: Armin Strom, Chronométrie Ferdinand Berthoud, DeWitt, Grönefeld, Hautlence, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, Ressence, Romain Gauthier, RJ-Romain Jerome, Speake-Marin & Urwerk.

FHH Partnere

Å være partner med FHH er på ingen måte noe direkte samarbeid i produksjon, utvikling eller økonomi, men mer et ideelt samarbeid for fremmingen av urmakerkunst og håndverktradisjon slik vi klarer å lese det. På nettsidene listes det opp en rekke merker som også anerkjennes av organisasjonen som produsenter av ur og urverk som tilhører den høyeste standard og klasse, selv om omtales som “Other Perimeter Brands” og ikke “Partner Brands”. Å være partner er kanskje mer en direkte støtte til organisasjonens arbeid, muligens med en forventning om å delta på deres egen messe SIHH. Sånn sett er det vanskelig å si noe spesifikt om hva man kan forvente av utvidelsen, men trolig vil man se at SIHH kan fortsette å vokse i årene fremover og kanskje bli en enda viktigere arena enn det den allerede har vært?

Du finner mye mer informasjon om organisasjonen og deres fokusområder på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.