fbpx

Tilbakeblikk: TID 2018

For noen dager siden skrev vi at Protid-kjeden inviterte til en eksklusiv klokkevisning på Grand Hotell i Oslo. 31. mai var dagen for arrangementet, og de som tok turen fikk mulighet til å se nærmere på klokker fra flere forskjellige produsenter. Vi tok turen innom!

I fjor var første året vi besøkte klokkevisningen “TID”, som også da ble arrangert på Grand Hotell i Oslo. Arrangementet strekker seg imidlertid lengre tilbake og Protid-kjeden har i flere år ønsket å gi en mulighet til å komme nærmere på de merkene som føres av deres butikker. Årets arrangementet var bestemt todelt, med et formiddagsarrangement for inviterte gjester, primært fra kategorien presse og influencers, mens kveldsarragenementet var åpent for alle klokkeinteresserte, så fremt man på forhånd hadde meldt seg på. Vi deltok kun på formiddagsarrangementet.

Arrangementet ble avholdt i de flotte lokalene til Grand Hotell, og ved ankomst bød man på forfriskninger i form av både drikke og litt sjokolade. Atmosfæren bidrar til en eksklusiv ramme for den lille messen og fungerer etter mitt skjønn godt. I lokalene var det flere kjente personligheter som er ambassadører eller frontfigurer for merkene.

Annonse

Ettersom det er Protid som er arrangør, er det merker som føres av kjeden som vises frem, men flere av de største merkene (som enkelte av butikkene fører), glimret med sitt fravær. Dette gjaldt blant annet store og viktige merker som Breitling og Omega, som begge var utstillere i fjor, og også giganten Rolex. Likevel var det et relativt respektabelt antall merker, 17 totalt, som viste frem sine nyheter og trender. Dette var TAG Heuer, Grand Seiko, Baume & Mercier, Longines, RADO, Raymond Weil, Bruvik, Von Doren, Maurice Lacroix, Victorinox, Wenger, Tissot, Certina, Seiko, Garmin, Kronaby og Casio. Både antallet utstillere og deres variasjon i pris og særegenhet, gjorde at man nok treffer mange forskjellige kundegrupper og prissegmenter.

I festlokalet på Grand hadde merkene hver sin lille “stand” hvor gjestene kunne se og prøve klokkene. Stand er forøvrig feil ord, for hvert merke hadde fått et ganske begrenset område på ett (eller flere) småbord til å vise frem sine klokker. Dette er kjent fra tidligere arrangementer, men føles likevel litt smått og kanskje litt lite “påkostet”, selv om merkene hadde pyntet litt med promoteringsmateriell. Plassen rundt hvert bord blir ganske begrenset, noe som gjør at det fort blir litt venting før man kommer tett på. Samtidig gir det en god nærhet og intimitet til klokkene når man først har kommet “fremst i køen”.

Hvert merke stilte opp med et utvalg av nyheter og eksisterende modeller, og muligheten til å stille spørsmål til merkerepresentantene er både nyttig og lærerikt. De fleste tok seg god tid til å svare på spørsmål og vise frem modeller fra kolleksjonen til alle som var nysgjerrige. På grunn av den begrensede plassen, men trolig også på grunn av manglende tilgjengelige eksemplarer, er det et ganske lite utvalg som presenteres fra hvert merke. Mange av merkene hadde fokusert på nyheter lansert enten på SIHH eller Baselworld, men man ser at en del leverandører enda ikke har fått tak i disse nyhetene til å vise frem. Dette gjør sitt til at de mest klokkeinteresserte nok ikke finner (alle) de mest interessante og nyeste objektene som de kanskje hadde håpet å få sett nærmere på. Det var selvsagt unntak fra dette, og gledelig var det å se at de norske merkene Von Doren og Bruvik stilte med alt av nylanseringer til fremvisning for interesserte.

I tillegg til nærkontakt med klokkene, gjentok Protid fjorårets innslag med en urmaker som arbeider med et urverk. Dette er en fin touch som nok for mange gir en ny innsikt i hvordan mekaniske urverk er bygget opp og muligheten til å stille spørsmål eller bare beundre det lille maskineriet i arbeid.

Det er gledelig at Protid fortsetter å ta initiativet til denne klokkevisningen. Med inntoget av “Oslo Watch Fair” i fjor, begynner vi å se et økende antall arrangementer for oss klokkeinteresserte i Norge. På mange måter er TID-arrangementet et godt supplement til OWF, da hvilke merker som stiller ut skiller seg ganske mye fra hverandre. Samtidig kunne jeg ønsket meg et enda litt større arrangement, gjerne med mer plass til hvert merke, men kanskje aller helst et enda litt bedre utvalg produsenter og klokker!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.