fbpx

Baume & Mercier og Indian Motorcycle

Sveitsiske Baume & Mercier annonserte i august 2017 at de hadde inngått partnerskap med smått legendariske «Indian Motorcycles». Under årets SIHH fikk man presentert de første modellene fra samarbeidet i form av noen helt spesielle kronografer.

Kjent som det første motorsykkelmerket i Amerika har Indian oppnådd en smått legendarisk status i MC-miljøet, med en rekke rekorder å vise til. Selskapet, som første gang ble grunnlagt i 1901, produserte motorsykler helt frem til det gikk over ende tidlig på 1950-tallet. Det moderne merkets historie strekker seg tilbake til 2011, da de igjen startet produksjon av motorsykler til entusiaster.

De tre nye limiterte utgavene av Baume & Mercier Clifton Club henter navn og inspirasjon fra kjente motorsykkelmodeller (Scout & Chief) og en av tidenes mest kjente motorsykkelførere, Burt Munro. Alle klokkene bygger på samme lest, basert på Clifton Club-kolleksjonen, utstyrt med kronografurverk (stoppeklokke) og tachymeterskala på bezelringen, som seg hør og bør i en motorinspirert klokke. Utgavene leveres i 44 millimeter store urkasser av stål, med en oppgitt vanntetthet til 50 meter.

Annonse

Klokkene har flere referanser til motorsykkelmerket, herunder logo på baklokket, sekundviser med Indian Motorcycle-logo, samt en morsom detalj hvor den 19. hver måned har en liten 01-markering ved siden av som viser til grunnleggelsesåret (Scout & Chief). Munro-utgaven startnummer 35 i ene underskiven og henviser til motorsykkelen Munro brukte da han i 1967 satte verdensrekord for motorsykler med en hastighet på 295,84 km/t. Chief-utgaven leveres på lenke, mens Scout og Burt Munro Tribute Edition leveres på kledelige skinnreimer. Scout og Chief er limitert til 1901 eksemplarer hver, mens Burt Munro Tribute Edition er limitert til 1967 eksemplarer totalt. Veiledende pris for alle utgavene er 38.640,-.

Avsluttende tanker
For mange er nok Baume & Mercier mest kjent for sine elegante klokker til en fornuftig pris, og «Classima»-familien har vært populær her hjemme i Norge. Den siste tiden har vi sett at selskapet satser friskt på mer sporty klokker og disse tre kronografene er nye bevis på nettopp det.

Introduksjonen av sitt eget «Baumatic BM12-1975A»-uverk på SIHH var et tydelig signal på at man virkelig satser, selv om det nok vil ta lang tid før man benytter egne urverk i brorparten av kolleksjonen. I disse kronografene er det velkjente og svært benyttede Valjoux/ETA 7750 som benyttes som baseurverk, noe som trolig er et fornuftig valg.

Personlig er jeg sjelden tilhenger av klokker hvor man blander inn flere selskaper og loger, men den siste tiden har vi sett flere eksempler på at det kan fungere om det gjøres riktig (TAG Heuer Monaco Gulf som eksempel). Også Baume & Mercier treffer ganske godt med sine utgaver, og Burt Munro-utgaven er kanskje den jeg syns best lykkes med å skape noe unikt, såfremt man har et lite hjerte for klassisk motorsport. Samtidig blir det litt så Baume & Mercier forsvinner bak alle de visuelle elementene som er «Indian Motorcycle». Størrelsesmessig krever også disse klokkene, med sine voksne 44 millimeter, litt plass på håndleddet.

Prismessig syns jeg nok at Baume & Mercier beveger seg litt i øvre del av sjiktet med disse nykommerne, og disse plasserer seg på et prisnivå hvor konkurransen virkelig er stor. Her må merket yppe seg på langt mer kommersielle/kjente aktører og det blir derfor spennende å se hvordan de blir tatt i mot i markedet, både internasjonalt og her hjemme.

Mer informasjon på nettsidene til Baume & Mercier!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.