fbpx

Jaeger-LeCoultre – Reverso Tribute Tourbillon Duoface

Jaeger-LeCoultre (JLC) har jubileum, et lite et i alle fall. De feirer 185 år. Som klokkeprodusenter flest lar ikke JLC slike anledninger komme uten en aldri så liten feiring. Gaven fra verten kommer i form av en ny og komplisert Reverso.

Ikoniske Reverso har med sin karakteristiske firkantede form vært med JLC helt siden 1930-tallet, så at valget til en 185-års bursdagsgave falt på akkurat dette uret er kanskje ikke en kjempestor overraskelse.

Personlig er jeg stor fan av Reverso, og dette er et ur jeg for lenge siden har bestemt meg for at jeg kommer til å kjøpe når jeg blir voksen. Men det blir nok dessverre ikke utgaven av Reverso som JLC lanserer her.

Annonse

Reverso Tribute Tourbillon Duoface
Navnet skjemmer ingen heter det, ei heller i dette tilfellet.  Allerede her skjønner vi at det ikke nødvendigvis er en typisk innstegsmodell vi snakker om. Uret er, som navnet tilsier, utstyrt med en tourbillon, som også har indikator for sekunder. 

Andre funksjoner foruten timer og minutter inkluderer visning av to tidssoner, samt en natt- og dagindikator. Duoface innebærer at uret er utstyrt med to skiver, og uret kan med en enkel mekanisme snus. Denne versjonen er utstyrt med en blå «sunray»-skive på fremsiden og en sølv/ grå skive på baksiden.

Designet på denne modellen er, i følge JLC selv, en hyllest til de tidlige utgavene av Reverso. De opprinnelige som ble laget til polospillere som trengte et robust ur som kunne snus for å beskyttes under kamp. Størrelsesmessig skulle dette tilsi en litt mindre urkasse enn det som kanskje er vanlig i dag, og med målene 45,5 x 27,4 millimeter, er den ikke av de største kassene på en Reverso.  Imponerende nok, da spesielt med tanke på tourbillonen, er at høyden på kassen er kun 9,15 mm. Denne er for øvrig utført i platina.

Siden det er ikke er et «rundt tall» som feires, er det for øvrig ikke så mange som er invitert. Festen blir holdt i det små med kun 50 inviterte gjester, for Reverso Tribute Tourbillon Duoface er altså limitert til 50 utgaver.

Til tross for at dette er en «to klokker i en» blir nok ikke dette spesielt billig, og med en prislapp som ser ut til å havne nord for millionen er nok dette en klokke nettopp for de få inviterte gjestene.

Mer om Jaeger-LeCoultre på de offisielle nettsidene!

Fakta
Modell / Referanse: Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Tourbillon Duoface – Ref: Q3926480 (limitert til 50 eksemplarer)
Urkasse: 45.5 x 27.4 millimeter (diameter) – 9.15 millimeter (høyde) – Platina – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: Jaeger-LeCoultre Cal. 847 – Håndtrukket – Tourbillon
Lenke/reim: Alligatorreim
Veilende pris: ~ 1.040.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.