fbpx

Fabergé til Norge!

Fabergé var nærmest som royale å regne i juvelerkretser, og selskapet/personen (russiske Peter Carl Fabergé) er absolutt mest kjent for sine utsmykkede juvelegg – opprinnelig produsert for russiske tsarer fra midten av 1880-tallet. Dersom du har sett filmen De urørlige (Intouchables) er det et slikt type egg hovedrolleinnehaver Omar Sy stjeler under sitt første jobbintervju og om du ikke har sett filmen, gjør det! Men nok om egg og gode filmer, for det er ikke det Urmaker Thorbjørnsen kommer til å hente inn i butikken i Stavanger, men derimot klokker og smykker av høy kvalitet!

Urmaker Thorbjørnsen henter Fabergé til Norge!

Når sant skal sies har Fabergé-navnet og selskapet hatt en litt brokete historie etter at den russiske Oktoberrevolusjonen satte en stopper for det daværende selskapet, men har i moderne tid igjen spesialisert seg på klokker og smykker i det øvre sjiktet. At merket nå hentes til Norge og Urmaker Thorbjørnsen er for meg ganske (egentlig veldig) uventet, men likevel ikke kanskje ikke. For butikken i Stavanger har seilet opp som en av de mest spennende og utradisjonelle (i positiv forstand) i hele kongeriket, hvor de selger merker som Carl F. Bucherer, Bell & Ross, Oris, Sjöö Sandström og siden mars også Schwarz Etienne. Nå hentes altså Fabergé inn og igjen viser man at det kan finnes rom for variasjon også i norske klokkekretser?! Butikken virker i det minste å tro på det, noe som er veldig morsomt.

Annonse

Selv om Fabergé kanskje ikke har vært mest kjent for nettopp klokkene, har de virkelig vist seg frem de senere årene med flere gjeve priser. Lady Compliquée Peacock og Visionnaire DTZ har blant annet begge vunnet priser under horologiens Oscar-utdeling GPHG, noe selskapet selv naturlig nok er stolte av og bruker aktivt i markedsføringen for å vise at horologi er noe de behersker. For å favne enda bredere har de også utvidet kolleksjonen relativt markant de senere årene, med både avanserte og mer tradisjonelle armbåndsur. Mange av klokkene vitner om den rike smykketradisjonen, hvor urmakeri og smykkekunst kombineres, gjerne med bruk av edle stener og priser som kun oppgis på forespørsel, men det finnes også klokker til litt mer “overkommelige” priser, alt etter øyet som ser.

Innehaver Tom Møller Christensen er svært entusiastisk når han nå henter inn Fabergé til butikken. – Dette er klokker og smykker for de som ønsker det unike, håndlagde og historiske! Vi kommer til å ha noen få armbåndsur og noen flere smykker i butikken til en hver tid, slik at vi får vist frem håndverket til interesserte som stikker innom, og de første varene ventes inn i løpet av en ukes tid.

Vi gratulerer Urmaker Thorbjørnsen med et svært spennende merke!

Mer om Fabergé på de offisielle nettsidene og mer om Urmaker Thorbjørnsen på deres nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.