fbpx

A. Lange & Söhne introduserer 1815 Chronograph med sort skive!

A. Lange & Söhne har i dag presentert et nytt tilskudd i sin kolleksjon, nemlig den helt nye 1815 Chronograph med sort skive. For mange som har hatt Datograph på ønskelisten, men som har funnet den for dyr eller for stor, kan dette være et lekkert alternativ?

Selv om de aller fleste klokkemerker i øvre prisklasse stammer fra klokkelandet Sveits, er det ingen tvil om at deres naboer i nord også kan lage klokker i den absolutte verdensklasse. For Tyskland har det vært spesielt én liten landsby som har stått i sentrum for landets klokkeindustri, nemlig Glashütte. I byen finner man hovedkontorer og fabrikker for flere kjente klokkemerker, og det aller mest eksklusive merket heter A. Lange & Söhne.

1815 Chronograph
I klokkefamilien 1815 finner vi en rekke varianter av klassiske klokker. A. Lange & Söhne har alt fra enkle og svært klassiske dress-ur, til svært omfattende horologiske komplikasjoner i sin 1815-serie. Klokkene er alle i det som må betegnes som øvre prisklasse, noe som understrekes i at de leveres i edle metaller fremfor stål. Selskapet har i dag presentert nyheten om at de lanserer en utgave av deres 1815 Chronograph (stoppeklokkefunksjon) med sort skive. Med anerkjennende nikk til deres egen Datograph er det nok mange kjennere av merket som ser designmessige likheter mellom de to.

Annonse

1815 Chronograph har ikke den kjente datovisningen fra ALS, hvor man ser to separate tall i hvert sitt store datovindu. Dette er et kjennetegn for hele 1815-kolleksjonen og man må se på klokker i Lange 1-serien for å finne dette kjente designelementet. Men 1815 Chronograph deler urverk med sin «storebror» Datograph, med unntak av nettopp datokomplikasjonen. Dette gjør at klokken er lavere med sine 10,8 mm, noe mange nok vil finne positivt for det som må betegnes som et pen-ur. Diameteren på 1815 Chronograph er også mindre, med sine 39,5 mm mot Datographs 41 mm.

Klokken er produsert i hvitt gull og med safirglass på baksiden kan man se inn på selve urverket, som er behørlig utsmykket i kjent stil. Med visere utført i rhodium får man en skarp nyanse mot den sorte skiven. Underskivene (subdials) er plassert nedenfor midtlinjen på skiven, men gir likevel en god harmoni. Urverket har en oppgitt gangreserve på 60 timer.

I Norge er det kun Tidemann i Oslo som er autorisert forhandler av klokker fra A. Lange & Söhne. Gitt at internasjonale priser blir gjeldende i Norge også, vil denne trolig havne i underkant av en halv million kroner.

Du finner mye mer informasjon om klokken på A. Lange & Söhne sine offisielle hjemmesider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.