fbpx

Heuer Autavia på plass hos norske forhandlere!

Jeg skal innrømme at det er sjelden nylanseringer fra (TAG) Heuer bringer frem de helt store superlativene hos meg personlig. Men på årets Baselworld lanserte merket et retroinspirert ur som virker å være noe av det mer spennende som har kommet fra selskapet på lenge. Med et retro ytre og et nyutviklet indre kan dette kanskje bli deres bestselger i år? Nå er modellen å finne hos norske forhandlere..

Heuer Autavia – Copyright, TAG Heuer

Det er ingen tvil om at retroinspirerte klokker er skikkelig i vinden om dagen. Vi ser at en rekke av de store og viktige merkene alle har kommet med klokker som har tydelige nikk bakover i historien. En av de som virkelig har satset på retrodesign er Tudor, som de siste årene har lansert en rekke nye modeller som, i både form og farge, tydelig er inspirert av klokker først lansert langt bak i det forrige århundret. Det er tydelig at dette er en trend blant flere, og i TAG Heuers tilfelle har man valgt å «reintrodusere» en gammel klassiker med oppdatert design.

Annonse

For de som ikke kjenner til TAG Heuer kan vi raskt opplyse om at selskapet ble dannet som Uhrenmanufaktur Heuer AG, men senere kjøpt opp av TAG Group og navnet TAG Heuer ble tatt i bruk. For modellen Autavias vedkommende, var denne å finne i Heuers produktsortiment helt tilbake på 1950-tallet, og vi har sett fra selskapet at de kun har benyttet det gamle (og kanskje mer ærverdige) «Heuer» på sine retroinspirerte modeller den senere tiden.

Som jeg nevnte innledningsvis er det sjelden jeg personlig lar meg begeistre voldsomt for nylanseringer fra TAG Heuer. De siste årene syns jeg det har blitt for mye spesielle utgaver som «gjør for mye ut av seg», og til en pris som kanskje ikke alltid forsvarer hva man får. En dårlig annenhåndsverdi, sammen med en kanskje litt for kommersiell profil, har heller ikke hjulpet på min interesse. Når det er sagt er det ingen tvil om at merket har gjort en meget god jobb med sine egenutviklede urverk de senere årene, noe som også har blitt godt mottatt av mange.

Heuer Autavia
Når deres nyeste retroinspirerte ur, Heuer Autavia, ble lansert på årets Baselworld, var det basert på noe så sjeldent som en avstemning på internett. I det som ofte oppfattes som en lukket og meget konservativ industri, er det sjelden man ser selskaper som lar kundene «bestemme» hvordan produktene skal se ut på samme måte som her.

Klokken finnes i versjon med lærreim eller lenke. Copyright TAG Heuer.

Selskapet avholdt altså en online avstemning om hvilket design kundene ønsket for relansering av Autavia-serien, og det endelige resultatet ble klokken som nå er tilgjengelig. Klokken henter noen tydelige designtrekk fra sin forgjenger, men har også sine særegenheter og størrelsen er også økt noe for å tilpasse seg bedre til dagens marked. Diameteren på kassen er økt til 42 mm og klokken har også fått datovisning nederst kl. 6. Klokken leveres i stål med en oppgitt dybderating på 100 meter og man kan få den både på stållenke eller skinnreim.

Autavia er en kronograf (stoppeklokke), noe som er helt tydelig når man ser på skiven og underskivene (subdials). Disse er utført i hvit farge som gir en meget sterk kontrast til den sorte skiven, med datovinduet plassert diskret nederst.

Heuer 02
Selv om Autavia har et tydelig retroinspirert ytre, har det skjedd store ting med klokkens indre. I Autavia sitter TAG Heuers helt nye Heuer 02-urverk, som er med på å gjøre klokken mer spennende enn om man hadde valgt et av de modifiserte ETA-urverkene som TAG Heuer har brukt i flere av sine kronografer. Urverket, som virker å ha høstet gode kritikker, består av 138 deler og har en oppgitt gangreserve på 75 timer og med safirglass på baksiden har man også innsyn til verket.

Avsluttende tanker
Med sitt «Panda»- og retroinspirerte utseende virker TAG Heuer å ha truffet meget markedet meget godt med klokkens visuelle ytre. At klokken også har det egenutviklede Heuer 02 på innsiden er, etter min mening, med på å gjøre dette til en av de mest spennende modellene fra selskapet på lenge. Med lanseringer av et utall versjoner av bla. Carrera-serien, er det godt å se noe mer nedtonet og ærverdig, og jeg tror denne klokken kan bli godt mottatt også på det norske markedet. For min egen del er det i det minste ingen tvil om at klokkene med kun «Heuer» på skiven appellerer. Norske forhandlere har fått klokken på lager, så det burde være gode muligheter for å se og prøve denne på armen om man er interessert. Veiledende utsalgspris er rett under 50.000 norske kroner.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.