fbpx

Zenith med ny revolusjonerende patent?

Fungerende sjef for Zenith, Jean-Claude Biver forteller at merket ila. året vil produsere ur med en helt ny teknologi hva angår kraftoverføring i urverket. En teknologi som visstnok på mange måter skal kunne revolusjonere både kraftreserve og nøyaktig på uret og som likevel ikke skal høyne utsalgsprisen merkbart.

Jean-Claude Biver er kanskje et kjent navn for mange med interesse for high-end klokker. Etter å ha vært leder for både Blancpain, Omega, Hublot og TAG Heuer tok han tidligere i år over som (midlertidig) øverste sjef for den tradisjonsrike klokkeprodusenten Zenith.

Jean-Claude Biver / Copyright LVMH

Annonse

I et intervju med “Watches by SJX” avslører Biver at Zenith står klare til å lansere en helt ny patent for drivlinjen i urverket, hvor bla. regulatoren skiller seg ganske drastisk fra mer tradisjonelle urverk. Det nye urverket har verken balansehjul eller noen tradisjonell fjær for å lagre og skape energien, og urverket baserer seg visstnok på vibrerende silisiumkomponenter for å holde tiden. Urverket skal ikke trenge olje ettersom det ikke oppstår friksjon. Nøyaktigheten skal også være på +1/-1 sekund pr. dag, som plasserer helt på toppen blant verdens mest presise mekaniske urverk.

I tillegg til høy preisjon skal urverket ha en frekvens på 15 Hz, noe som visstnok skal gi en gangreserve på “et dusinvis dager”. Om dette stemmer er det rett og slett ganske eksepsjonelt, da mer tradisjonelle urverk sjelden er i nærheten av dette, men ofte opererer med en gangreserve i området 48-72 timer.

Zenith vil i løpet av året gi ut en klokke som vil være den første til å få montert dette nye urverket, men da i et svært limitert opplag på kun 10 eksemplarer. Klokken vil bære navnet “Defy Laboratory” og de nye eierne må selv komme til fabrikken for å få hentet sine eksemplarer. Biver forklarer til SJX at man vil ta i bruk det nye urverket i serieproduserte modeller fra 2018, og at man da vil se priser som ikke skal være merkbart høyere enn de eksisterende modellene fra merket. Biver trekker frem Baselworld 2018 som aktuelt sted for å lansere ny(e) modeller.

Les mer av intervjuet med Biver på “Watches by SJX“.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.