fbpx

Bamford og Zenith med offisielt samarbeid!

For mange vil nok ikke Bamford Watch Department ringe så alt for mange bjeller sånn rent umiddelbart. Om vi nevner helt sorte Rolex sportsklokker vil kanskje noen begynne å spinne frem noe fra bakhodet. For Bamford er nemlig et relativt anerkjent selskap som modifiserer klokker og nå har de inngått offisielt samarbeid med Zenith!

Min egen kjennskap til Bamford Watch Department er langt fra stor. Jeg er nok i den kundegruppen som ofte mener at uoffisielle endringer og modifiseringer ikke er verken ønskelig eller nødvendig, samtidig som jeg må innrømme at enkelte utgaver fra Bamford har vært både vel gjennomførte og estetisk kule. Og selv om jeg personlig ikke er den store tilhengeren av modifisering, er det tydelig at det er store kundegrupper som er villige til å betale høye summer for å gjøre sin klokke unik og skille seg fra mengden. Og om man ønsker slike modifiseringer, er det rett og rimelig å si at Bamford nok er blant de beste for jobben!

Bamford har gjerne beholdt alle vitale deler fra originalklokken, men har ofte endret både farger og designuttrykk på kasse, skive og lenke. De har også utsmykket klokker med graveringer og annet som kundene måtte ønske. Alt har vært gjort uten noen form for avtale med klokkens originale leverandør, så at Zenith og Bamford nå starter et offisielt samarbeid er noe helt nytt og samtidig svært uventet skritt fra en såpass stor sveitsisk leverandør. Deres offisielle tittel blir “Authorized Customizer”, og jeg blir ikke forundret om man senere også vil benytte selskapet i utvikling av en del “vanlige” spesialmodeller.

Annonse

This is a new chapter and one of the most significant steps we have taken as a business. It is amazing not only to gain such a strong foothold in the Swiss watchmaking fraternity, but also to receive such a wonderful validation of our overall customization concept – George Bamford

Den (kanskje) viktigste fordelen for kundene med samarbeidet er at man nå beholder garantier på klokken, til tross for at den har blitt både åpnet og endret på av et annet selskap (i denne omgang Bamford) enn Zenith selv. Samtidig vil nok et slik samarbeid gjøre at Bamford i større grad enn tidligere vil tilby Zenith-varianter som er “ferdigmodifisert” direkte i sine butikker og selskapet håper nok å nå ut til en enda større kundegruppe og skape en appell kanskje utenfor deres tradisjonelle markeder? Om man derimot ønsker helt egne versjoner må man bestille disse direkte og iflg. Bamford selv vil man finne masse muligheter på deres nye nettsider, inkludert en modul hvor du selv kan sitte og leke deg med designmuligheter.

Bamford Watch Company har egne butikker i en del av de største byene, herunder Paris, London, New York og Tokyo. Om du ikke har anledning til å besøke en av butikkene direkte, finner du informasjon på de offisielle nettsidene til Bamford Watch Company.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.