fbpx

Urmaker Christensen forsøkt frastjålet dyre klokker!

Det er i dagens utgave av VG at vi kan lese at Urmaker Christensen i Stortingsgata i Oslo ble utsatt for et frekt forsøk på å stjele til seg klokker til høy verdi. Heldigvis kom han ikke langt..

Urmaker Christensen Stortingsgata – (Copyright Urmaker Christensen)

Nå er kanskje ikke tyveri noe helt nytt, verken i klokkebransjen eller andre, men det er likevel svært kjedelig å se at enkelte forsøker å hoppe over sparingen i søken etter ny klokke. Det aktuelle forsøket på å stjele totalt 3 klokker fra produsenten Maurice Lacroix med en samlet verdi på 290.000 kroner ble imidlertid raskt stoppet. Både personale fra butikken, en ansatt ved Urmaker Bjerke (!), en politibetjent som ikke var på jobb, en politistudent og vektere lyktes i å stanse personen å returnere klokkene til butikken.

Annonse

Overvåkningsvideo viste at personen tidligere hadde vært inne i butikken, da trolig for å se seg ut de dyreste urene som var tilgjengelig. Dette er en kjent metode både for tyveri, men også for mer alvorlige ran. Dessverre ser man fra tid til annen at også norske urmakere blir utsatt for slikt, både i og utenfor åpningstidene.

Er det noe vi virkelig ikke ønsker i entusiastmiljøet er det at butikker skal vegre seg fra å ta inn dyre klokker i beholdningen, eller måtte øke sikkerhetstiltakene som igjen vil vanskeliggjøre å prøve, se og føle på klokkene! Det er en viktig del av opplevelsen før et klokkekjøp, da med hardt opptjente penger!

Selv om klokkene visstnok fikk enkelte småskader, er det bare å berømme alle som hjalp til å stanse dette forsøket på å frastjele Urmaker Christensen disse klokkene og konkludere med en særdeles lykkelig slutt! Heldigvis ble ingen skadet!

PS: Tyven, som er fra Litauen, er allerede dømt til 120 dagers fengsel for forsøket..

Les hele saken hos VG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.