fbpx

Mer om Zenith’s annonserte energirevolusjon!

I midten av juni skrev vi om at Zenith arbeidet med en revolusjonerende ny patent for kraftoverføring i urverket på sine klokker. Nå har nettstedet Deployant fått litt mer informasjon om dette som ser ut til å bli en virkelig spennende nyhet for klokkeentusiastene.

Det var fungerende sjef, Jean-Claude Biver, som lettet litt på sløret i sommer og fortalte at selskapet var nesten klare til å lansere en helt ny patent for drivlinjen i urverket (oscillator). En drivlinje hvor bla. regulatoren skilte seg ganske drastisk fra mer tradisjonelle urverk med verken balansehjul eller noen tradisjonell fjær for å lagre og skape energien, og som ikke trengte olje for å fungere. I intervjuet med Deployant kommer det nå enda litt flere detaljer fra CEO Julien Tornare i Zenith.

Tornare kunne avsløre at det nye energisystemet består av kun 2 (!) deler, mot 31 i det tradisjonelle systemet som benyttes av de aller fleste store sveitsiske produsentene. Det nye systemet skal være beskyttet av hele 21 patenter og skal, som tidligere rapportert, gi en aldri så liten revolusjon hva angår nøyaktighet med et avvik under 2,5 sekunder på 55 timer. Systemet skal også være helt motstandsdyktig mot såvel magnetisme som temperatursvingninger og gi en konstant kraft uavhengig av gangreserven. Ettersom systemet ikke trenger olje vil også servicebehovet bli langt lavere enn tradisjonelle mekaniske ur.

Annonse

Zenith Defy El Primero 21

Defy Laboratory / Defy X-Time Lab
Første utgave av det nye energisystemet bygger likevel relativt stort, med en diameter som vil være nesten på størrelse med skiven. Det er uvisst hvor mye systemet bygger i høyden, men vi forventer at første klokke med det nye systemet, hvor ryktene rundt navnet er «Defy Laboratory» eller «Defy X-Time Lab», kun lages i 10 eksemplarer og som avdukes 27. september i Tokyo, vil være av det litt større slaget. Basert på klokkene som er lansert fra selskapet den siste tiden er det ikke vanskelig å forvente klokker med skeleton-utseende og en urkasse på minst 45 millimeter? De første klokkene vil nok gjøre mye for å vise det nye systemet gjennom åpne urkasser, med innsyn både fra frem- og baksiden? Personlig forventer jeg nok noe som kanskje er i samme gate/har samme designuttrykk som Zenith Defy El Primero 21, uten at jeg har noe konkret å begrunne det med.

Zenith forventer å inkorporere systemet i flere av sine klokker den kommende tiden, og vil også videreutvikle systemet for at det skal ta mindre plass enn første utgave. Det blir spennende å se om systemet høster like gode kritikker når det blir alment tilgjengelig, hvilke klokker som vil få disse ila. de nærmeste årene og om systemet vil påvirke andre produsenter til å gjøre drastiske endringer?

Les hele intervjuet på Deployant sine nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.