fbpx

Piaget Altiplano Ultimate Concept

Rett før jul skrev vi om Piaget som lanserte verdens tynneste automatiske klokke med sin «Altiplano Ultimate 910P». Under årets SIHH viste de frem konseptmodellen som setter en ny standard for mekaniske klokker i det store og hele, nemlig «Altiplano Ultimate Concept».

For å ta forskjellen mellom de to klokkene helt kjapt, dreier altså begge utgavene seg om klokker med et mekanisk urverk, men forskjellen ligger i om urverket er automatisk (trekkes opp av bevegelse) eller om det må trekkes for hånd. Utover dette bygger klokkene i stor grad på samme konsept hva angår bruken av utrolig lavtbyggende deler og Piaget’s ganske særegne design.

Piaget Altiplano Ultimate Concept
Allerede før SIHH kom nyheten om at Piaget hadde laget en konseptmodell som slår alle tidligere rekorder hva angår høyde på en mekanisk klokke. Se bare på bildet ovenfor, som viser klokken sett direkte fra siden for å få et innblikk i nettopp hvor lavtbyggende konseptmodellen faktisk er. Urkasse (med urverk) måler ganske sinnsyke 2.0 millimeter i høyde og er produsert i det Piaget omtaler som en «kobolt-basert legering». I likhet med «Altiplano Ultimate 910P» måler klokken 41 millimeter i diameter.

Annonse

I likhet med «Altiplano Ultimate 910P» har Piaget montert deler av urverket direkte på bakdelen av urkassen. Klokken består derfor ikke av en separat kasse med et urverk inni, men er mer én sammenhengende enhet. Man slipper da unna bruken av en egen bakplate på urverket, noe som gir mulighet til å gjøre profilen enda slankere. Det at dette er én enhet gjør at klokken skiller seg fra mer tradisjonelle klokker hvor disse gjerne er separat.

Tidsvisningen er lagt til det som nærmest blir en egen underskive plassert mellom senter og klokken 12 på urkassen. Urverket tar opp store deler av klokkens visuelle profil, noe som må sies å være naturlig, størrelsen tatt i betraktning. Klokkens urverk har fått navnet «Piaget 900P-UC» og fullt opptrukket har det en gangreserve på 44 timer. Angående opptrekket, legg merke til den spesielle rektangulære kronen som felles inn i selve urkassen.

Avsluttende tanker
Siden dette er en konseptmodell vil du ikke finne den til salgs med det aller første og noen forventet pris er enda ikke offentliggjort. Med en slik konseptmodell viser Piaget kanskje først og fremst hva som er mulig å få til, da en slik størrelse blir upraktisk liten også med tanke på hvor mye klokken tåler av ytre påvirkninger. Uansett er det imponerende og også viktig for urindustrien at man fortsetter å flytte grensene på hva som er mulig.

Du finner mer informasjon om Piaget på de offisielle sidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.