fbpx

Breitling Navitimer 8

Når man snakker om legendariske klokker for piloter, er Breitling Navitimer umulig å komme utenom. Siden lanseringen i 1952 har Navitimer kanskje blitt verdens mest kjente pilotkronograf og nå lanserer Breitling nye versjoner, «Navitimer 8».

Breitling har selv bygget opp forventningene til lanseringen via små hint på sosiale medier siden tidlig denne måneden. Under hashtaggen #legendaryfuture har de via den offsielle Instagram-kontoen lagt ut både bilder og videoer som gir hint om hva man kan forvente seg av det nyeste tilskuddet i Navitimer-familien, som altså har fått navnet «Navitimer 8». Og basert på både Breitlings nylanserte visuelle profil og sosiale medier, ser det ut til at Breitling henter inspirasjon fra gamle stolte dager med sin nyeste kreasjon.

Huit aviation was Breitling specialized department for pilots, making some of the most coveted wrist chronographs and cockpit clocks. A powerful source of inspiration for us – Breitling

«Navitimer 8» henviser til Breitlings egen avdeling for utvikling av klokker rettet mot piloter, nemlig «Huit Aviation», hvor huit altså betyr åtte, for de som har skolefransken noenlunde i orden. Avdelingen har røtter tilbake til like før utbruddet av andre verdenskrig, og var spesielt rettet mot instrumenter som skulle brukes ombord i fly.

Annonse

Tiden frem mot lansering
På Breitlings sosiale medier har vi sett at fokuset på den aller første Navitimer har vært sterkt. Samtidig ser den nye Navitimer 8 ut til å være langt mer enkel i den visuelle profilen, også med tanke på hvor mye informasjon man ser på selve skiven. Sånn sett er det lett å tenke at man henter inspirasjon både fra de aller tidligste utgavene av klokkene, men kanskje aller mest fra instrumentene som ble utviklet direkte for bruk i fly. Borte er også den bevingede «B»-logoen, erstattet med den langt mer subtile og klassiske versjonen helt uten vinger.

På flere av bildene omtales en av klokkene som «Navitimer 8 Automatic Blacksteel» og bruken av sort farge ser ut til å gjelde både urkassen og skiven. Navnet tilsier også at dette blir en automatisk klokke, trolig med Breitlings eget in-house urverk, noe som er ganske forventet. På andre bilder ser man en utgave som ser ut til å være produsert i gull og under bildet fokuserer Breitling på at linjene på urkassen er hentet fra tidlige utgaver av Navitimer.

Navitimer 8 blir den første store lanseringen som gjøres etter at Georges Kern startet som CEO i Breitling, så det er selvsagt knyttet spenning til hva den nye lederen har funnet på og hvilken retning selskapet vil ta i tiden fremover.

Lansering – 28. januar
De første (heller dårlige) bildene av den nye «Navitimer 8» dukket opp på Georges Kern sin personlige Instagram-profil, før de kom på de offisielle kanalene til Breitling. Her ser man et nytt tilskudd til Navitimer-familien, utført i stål med sort skive med en størrelse på 43 millimeter. Detaljer og de tre underskivene er utført i en hvit farge som gir en ganske direkte kontrast. Datovinduet har fått plass mellom klokken fire og fem på skiven. Den visuelle profilen, både på skive og visere, er som forventet langt mer klassisk enn man har sett på lenge på Navitimer-kolleksjonen. Klokken har også en roterbar bezelring, kun utstyrt med en enkel trekantmarkering.

Skjermdump – Georges Kern (Instagram)

I teksten opplyser Kern også at man vil få lansert en helt ny familie klokker som vil inkludere utgave i 41 millimeter, Day-Date & Unitime. Som forventet er klokken utstyrt med Breitling «B01»-urverk som er utviklet in-house, og som man finner i en rekke av kronografmodellene fra selskapet.

Senere publiserte også den offisielle kontoen til Breitling i alt 9 bilder, som sammensatt utgjør bildet under av den nye Navitimeren, da i noe bedre kvalitet enn Kern’s lavoppløselige versjon.

Klokken beveger seg utvilsomt bort fra mange av de eksisterende modellene i Navitimer-kolleksjonen og med det langt mer klassiske utseende, skiller den seg ganske drastisk fra sine slektninger, på godt og vondt. På mange måter er modellen langt mer lik kronografer fra andre merker enn den ganske særegne og «rotete» skiven som Navitimer er så kjent for. Også bezelringen skiller seg fra de moderne variantene, men henter nok inspirasjon og har likhetstrekk fra de aller første Navitimerne fra da modellen først ble lansert. Jeg tror meningene om nylanseringen vil være mange og delte, basert på at denne skiller seg såpass markant fra modellen Navitimer som man har lært seg å kjenne.

Som man kan lese av Kern’s Instagram, blir veiledende utsalgspris 7100 CHF, eller rett rundt 60.000 norske kroner. Det virker å være en meget god pris på en kronograf med in-house urverk.

Du finner mer informasjon om modellene på Breitlings offisielle sider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.