fbpx

Hands On: Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition

For noen dager siden skrev vi om Breitlings nylanserte hyllest til den opprinnelige Navitimer, og førsteinntrykket via presseinformasjon og bilder var absolutt lovende. I dag fikk jeg muligheten til å tilbringe noen minutter med den nye, gamle, modellen – og her treffer Breitling virkelig blink!

Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition

For de som vil ha litt mer tørr faktainformasjon om utgaven, anbefales vår opprinnelige artikkel, men la oss raskt oppsummere. Dette er en nærmest eksakt kopi av ref. 806, hvor man utvendig og visuelt har vært så tro mot originalen som mulig. Endringene sitter først og fremst på enkelte produksjonsmetoder (selvlysende materiale på skiven, bedre motstandsdyktighet mot vann osv) og innvendig i form av et moderne urverk B09, omarbeidet fra B01 for å måtte trekkes for hånd – forøvrig helt i tråd med originalen.

Annonse

På hånden er klokken akkurat så herlig som jeg hadde håpet. Den slanke urkassen er fysisk mindre enn hva man er vant med fra moderne Navitimer 1, med sine 40.9 millimeter i diameter og 13.43 millimeter i høyde. Det gjør at klokken tar akkurat nok plass etter min smak, samtidig som den forblir ganske lettlest (i den grad en Navitimer kan omtales som det). Plexiglasset er selvsagt mindre motstandsdyktig mot riper, men de som f.eks. har håndtert en Speedmaster hesalite vet også hvor herlig et buet plexiglass er rent visuelt, sammenlignet med det «hardere» safirglasset.

Størrelsen gjør også at bærekomforten er upåklagelig med en enkel sort skinnrem og enkel spenne til å feste den rundt håndleddet. Det buede glasset gir akkurat nok skinn til at man opplever at skiven får masse liv fra ulike lyskilder, og man får et spill i glasset som delvis kommer frem på bildene over. Baksiden på klokken er helt lukket, kun påført Breitlings logo og nummeret uret har i den limiterte serien av 1959-eksemplarer.

Avsluttende tanker
Om vi skal være ærlige har Breitling, med sine store og gjerne «flashy» utgaver, av mange blitt regnet som litt uelegante. Dette er nok på tur å endre seg litt, med mye nye og ganske spennende lanseringer. Navitimer har likevel alltid vært et hederlig unntak i kolleksjonen, og når man går helt tilbake til røttene med mindre størrelse og enda mindre «bling», er resultatet etter min mening helt rått.

Med plexiglass og vanntetthet som ikke holder til å dusje med er ikke dette noen typisk arbeidsklokke eller kanskje hverdagsklokke for alle. Men om arbeidet ditt ikke inkluderer nærkontakt med for mye vann (eller kanskje sågar er oppe i luften), er dette en mulig følgesvenn også i hverdagen. For andre vil det nok være en klokke man heller tar på seg etter endt arbeidsdag, og til tross for sitt ultrarotete skive er denne utgaven fin nok til nærmest alle pyntede anledninger, og jeg tror du vil få anerkjennende nikk fra klokkekjennere hvor enn du går om du har denne på armen.

Har du en kjærlighet til Breitling, luftfart, gamle instrumenter eller kanskje alle tre? Da er det bare å forsøke å sikre seg et av eksemplarene, for denne kan jeg ikke skjønne annet en at vil forsvinne fort! Well played Breitling.. Well played!

Mer informasjon om klokken på Breitlings nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition – Ref: AB0910371B1X1 (limitert til 1959 eksemplarer)
Skive:
Sort med klassisk logo – Tre underskiver
Urkasse: 
40.9 millimeter (diameter) – 13.43 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Plexiglass (foran) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Breitling Caliber B09 – Manuelt opptrekkbart – Kronograf – 28.800 vph – 47 juveler – 70 timer gangreserve
Lenke/reim:
Sort skinnrem med spenne i stål
Veilende pris:
8600 USD + skatt ~ 73.000 norske kroner + skatter

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.