fbpx

Hands On: Tudor Black Bay Chrono S&G

Tudor har fått en voldsom oppsving i entusiastmiljøet de senere årene. Årsaken er nok sammensatt, men at den nære slektningen til Rolex har dratt markedsnytte av sine familiære bånd er nok utvilsomt. Samtidig må man på ingen måte må undervurdere de produktene, og prisene på disse, som de faktisk har levert. Årets Baselworld ga oss en ny versjon av deres Black Bay Chrono, som nå er tilgjengelig i kombinasjonen stål og gull.

Selskapet følger sånn sett i sine egne fotspor når de nå lanserer en “two-tone” av klokken, for dette er noe de har gjort med flere av klokkeseriene i sin egen kolleksjon. Den originale “Tudor Chrono” ble lansert i 2017,  men da kun i helstål (herunder bezelringen). Årets utgave gir oss en ganske solid dose innslag av det edle metallet og således en visuelt svært annerledes utgave enn originalen. Her har både underskiver, visere, markeringer på både skive og bezel, samt trykknapper og krone fått gullbehandling. Velger man varianten med lenke vil man i tillegg få gull på midtleddene. Det betyr at gullet tar ganske mye “plass” og gjør mye ut av seg mot den sorte skiven/bezelringen, urkassen i børstet stål og de små røde markeringene på skiven og ytterst på chrono-sekundviseren.

Mange av klokkene i Tudors kolleksjon bygger litt høyere enn mange kanskje liker/skulle ønske. Jeg tror mange er enige om at selskapet har kommet med mange flotte og herlig retroinspirerte klokker i det siste, men mange kunne nok ønsket seg enda litt slankere utgaver som bygde mindre opp fra håndleddet. Populariteten til Black Bay 58 vitner også om at en lavere høyde er noe kundene ønsker. Det er derfor gledelig å se at man på Chrono S&G har redusert høyden litt sammenlignet med sine søsken. Dette oppnås ved at man, i følge herremannen på pressekonferansen, har redusert tykkelsen på det buede safirglasset, samt flyttet skiven nærmere undersiden av nevnte glass. Uten mulighet til å sammenligne de to side-ved-side er det vanskelig å si noe om hvor godt dette merkes i praksis, men jeg vet av erfaring at små millimeter kan ofte utgjøre en merkbar forskjell. Når det er sagt, om man velger å benytte “Bund”-varianten av lenke, blir det naturlig nok et ekstra lag under som nok utligner og overgår høydereduksjonen.

Rem eller lenke
Også hva angår lenke og rem fortsetter Tudor i samme spor som tidligere. Det vil si at klokken både er tilgjengelig på two-tone lenke, nylonrem og skinnrem med “Bund”-mulighet. Når jeg sier mulighet er det fordi man kan ta av den underliggende skinndelen om man heller ønsker en mer tradisjonell skinnrem som bare går ut fra hver side av kassen. Skinnremmen er forøvrig utstyrt med ganske tydelige kontrastsømmer i beige som jeg personlig mener kler klokken godt. På armen fikk jeg kun prøvd klokken i få minutter, og den 41 millimeter store urkassen er absolutt merkbar, men behagelig og størrelsesmessig ganske riktig etter min smak.

Annonse

Jeg er i utgangspunktet ikke så voldsomt glad i stål og gult gull (unnskyld). Her vet jeg at jeg kanskje er litt sær, og at mange vil være uenig, men for meg blir two-tone av disse to metallene ofte litt “hardt” mot hverandre. Det syns jeg også gjelder for Black Bay Chrono, men da spesielt når man har den på lenke. Det har nok også sammenheng med at lenken føles ganske stor og “grov” og at gullet derfor blir så veldig fremtredende. Om man benytter den på nylonrem eller skinnrem er fortsatt gullet ganske sentralt i det visuelle, men på en merkelig appellerende måte. Det blir noe gammeldags og klassisk over det hele, og selv om jeg først tenkte at dette var litt for merkelig for min smak, har den vokst på meg utover messen.

Alt av detaljer på skive og kasse er solid og godt gjennomført i vante Tudor-kvalitet. Baklokket er lukket som alle modeller, så noe innsyn til urverket, MT5813, får man ikke. De som kjenner historien vet at dette er Tudors egen versjon av Breitlings B01, så det er etter mitt skjønn mye urverk for pengene. Chronoen har datovindu plassert klokken seks, til noens fortvilelse og andres glede, men det gjør det i det minste til en meget anvendelig og praktisk hverdagsklokke. Med en oppgitt motstandsdyktighet mot vanninntregning ned til 200 meter under bølgene og 70 timers gangreserve understrekes nettopp det.

Avsluttende tanker
Som jeg sa lengre opp er denne klokken appellerende på en merkelig måte. Med det mener jeg at med underskiver og knapper bryter voldsomt med metallet og det sorte, men likevel klarer å hente seg inn som noe klassisk og elegant (på sin egen litt sære og gammelmodige måte). Resultatet blir en klokke som har ganske mye gull, men som likevel fremstår uformell, sporty og lite prangende. Samtidig kan du lett bruke den på fest, da kanskje med en litt mer ensfarget og elegant versjon rem? Lenken klarer jeg ikke helt å like, så hadde jeg skulle handlet denne selv hadde det blitt med en av de andre variantene. Prismessig gir Tudor konkurrentene solid konkurranse, med en veiledende norsk pris på 48.010 norske kroner med skinn- eller nylonrem og 58.010 kroner med lenke.

Mer om kolleksjonen på de offisielle nettsidene til Tudor!

Fakta
Modell / Referanse: Tudor Black Bay Chrono S/G – Ref: M79363N
Skive:
Sort med underskiver i gull
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål og Gull – Safirglass (foran) – Vanntett til 200 meter
Urverk:
Tudor MT5813 – Automatisk (selvtrekkende) – 70 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Nylon- eller skinnrem, samt lenke
Veilende pris: 
Fra 48.010 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.