fbpx

Glashütte Original – Senator Cosmopolite (Stål)

Årets Baselworld nærmer seg og flere merker har allerede kommet med smådrypp fra sine nye kolleksjoner allerede. Blant dem er Glashütte Original som på årets messe vil vise frem sin Senator Cosmopolite i en ny stålutgave med arabiske numeraler, som gjør klokken langt mer tilgjengelig hva angår pris.

Når man studerer Senator Cosmopolite første gang er det lite som tyder på at denne klokken inneholder en «world timer». Glashütte Original har klart å lage det som er en avansert klokke som likevel bevarer det enkle og ganske elegante uttrykket som man kjenner fra mange av klokkene i deres kolleksjon, selv om skiven her også har mange ting som foregår. For klokken kan vise ikke mindre enn 36 tidssoner, og har i tillegg mulighet for visning av både «standard»-time og sommertid, noe som gjør den ytterligere imponerende.

Tid for «hjemsted» vises på underskiven som er plassert mellom senter og klokken tolv, mens man kan stille inn hovedviserne til å vise tiden for de 36 forskjellige tidssonene. Hver sone indikeres av en tresifret kode som vises i to små vindu, plassert klokken åtte. Disse følger flystandarden IATA og vil vise koden til en sentral flyplass i den aktuelle tidssonen. Dette gjør at du kan finne nøyaktig tid hvor du måtte befinne deg, selv i tidssoner som har et annet avvik enn standarden på 1 time. Det at man enkelt benytter kronen til å sette tiden frem eller tilbake gjør klokken enkel og intuitiv i bruk, og natt/dag-indikatoren plassert klokken ni, samt datovinduet klokken fire vil følge med.

Annonse

Nå er ikke modellen helt ny på markedet, da utgaver i hhv. hvitt eller rødt gull ble lansert tilbake i 2015. Men årets utgave er første gang denne blir tilgjengelig i stål, noe som vil ha en stor effekt på veiledende utsalgspris. For å skille klokken fra gullutgavene har man valgt arabiske numeraler (fremfor romerske tall på utgavene i gull). Klokken beholder sin ganske voksne størrelse på 44 millimeter i diameter og 14 millimeter i høyde, og rommer Glashütte Originals eget urverk 89-02. Oppgitt vanntetthet er 50 meter og gangreserven er oppgitt til 72 timer. Klokken leveres på en skinnreim av alligator og man kan velge mellom vanlig spenne eller foldespenne (mot tillegg i prisen).

Når man sammenligner med utgavene i gull, får man mye klokke for pengene i stålutgaven. Her kan man spare nesten halve prisen ved å velge den nye utgaven i uedelt metall. Dette vil nok bidra til å gjøre klokken langt mer aktuell for mange, samtidig som den litt mer uformelle «looken» kanskje ikke faller i like god smak hos alle? Veiledende pris på klokken er satt til 20.700€ / 21.000€ (med foldespenne) eller rett over 200.000 norske kroner etter dagens kurs.

Du finner mer informasjon om klokken på de offisielle nettsidene til Glashütte Original!

Alle bildene i artikkelen er Copyright – Glashütte Original

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.