fbpx

Glashütte Original Senator Chronograph – The Capital Edition

Mellom SIHH og Baselworld oppstår det ofte et lite vakum av nylanseringer fra de store klokkemerkene. Likevel er det noen merker som benytter seg av den litt roligere «atmosfæren» før det braker løs i Basel, og Glashütte Original (som nettopp lanserte sin Senator Cosmopolite i stål) lanserte i dag en serie limitert utgaver som har fått navnet «Senator Chronograph – The Capital Edition».

Vi skrev allerede i går om den omtalte lanseringen på vår Facebook-side, med en lenke til å følge lanseringen LIVE fra Berlin og startskuddet for årets utgave av filmfestivalen «Berlinale». Glashütte Original er offisiell partner med festivalen og med en «Capital»-edition er det nok naturlig at man legger lanseringen til nettopp hovedstaden Berlin, ettersom byen som er inspirasjonskilde til klokkene.

Senator Chronograph – The Capital Edition
Nylanseringen fra Glashütte Original bygger på den eksisterende «Senator Chronograph»-familien, men lanseres nå i tre spesialutgaver. En utgave i stål, limitert til 100 eksemplarer, en utgave i rødt gull limitert til 25 eksemplarer, samt en utgave produsert i platina og kun produsert i fem eksemplarer. Utgavene i stål og rødt gull har fått en skivefarge som presenteres som «Bourbon Grey», mens utgaven i platina får en sølvfarget «Dry Silver»-skive. Klokkene kombinerer beige, blå og hvite detaljer som gir klokkene et litt mer utradisjonelt utseende enn man kanskje er vant med fra Glashütte Original.

Annonse

This special edition reflects the urban gentleman’s attitude to life – Glashütte Original

Klokkene produseres i en 42 millimeter store og 14.6 millimeter høy urkasse og den kjente «panorama date» er tilstede på alle utgavene. Utgaven i stål leveres med enten reim eller lenke, mens versjonen i rødt gull og platina leveres på skinnreim. Urverket er det in-house produserte «Caliber 39» som har kronograf (stoppeklokke) med en såkalt «flyback»-funksjon.

Skivene har rektangulære timemarkører på alle timene, med unntak av seks og tolv hvor man benytter romertall. Den store datoen (med todelt skive) er plassert mellom senter og klokken seks, mens underskivene har den litt utradisjonelle plasseringen klokken tolv, tre og ni. Logoen er plassert under datovinduet helt ned mot klokken seks, noe man også sjelden ser, men som man finner i hele Senator Chronograph-familien.

Avsluttende tanker
Glashütte Original produserer noen meget flotte klokker som kanskje ikke får nok oppmerksomhet her hjemme i Norge. Deres «Senator Chronograph Panorama Date» er flott kronografer, men som kanskje bygger litt mye for manges smak, da spesielt i høyden. Disse limiterte utgavene (med sin tilknytning til Berlin) vil nok trolig ha en bredere appell hjemme i Tyskland enn i resten av verden, men om man liker fargevalgene og den litt «urbane» stilen på en ellers ganske klassisk klokke, kan nok disse utgavene være av interesse. Prisen på stålutgaven er oppgitt til 13.500€ og 14.700€ (reim/lenke), mens du må regne med å betale hhv. 29.500€ og 55.000€ for utgavene i rødt gull og platina.

Les mer på nettsidene til Glashütte Original!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.