fbpx

NOMOS Glashütte – Tetra Petit Four

Når NOMOS Glashütte henter inspirasjon fra franske småkaker, konditorier og søtsaker blir resultatet overraskende nok ganske kult. Under årets Baselworld lanserte de fire klokker i sin nye “Tetra Petit Four”-serie, som rett og slett er råkule (og sukkersøte) klokker for damer.

For de som ikke kjenner til produsenten Nomos, kan vi raskt forklare at de har sitt utspring i klokkelandsbyen over noen i Tyskland, nemlig Glashütte. Midt mellom skogdekte åser ligger det en rekke produsenter av klokker og NOMOS er nærmeste nabo med blant andre merker som A. Lange & Söhne og Glashütte Original. Merket fokuserer likevel på en litt annen kundegruppe og leverer klokker som har klart å skape sitt eget designuttrykk, samtidig som de på kort tid har opparbeidet seg en imponerende portefølje med egenproduserte urverk. Merket ble grunnlagt så sent som 1990 i kjøvannet av Berlinmurens fall og har siden opparbeidet seg en solid tilhengerskare.

Tetra Petit Four
Årets Baselworld bød på flere nylanseringer fra NOMOS og kvartetten “Tetra Petit Four” er trolig de søteste av de alle. Her har NOMOS, i følge seg selv, hentet inspirasjon fra franske småkaker og konditorier og resultatet er rett og slett kult. Duse farger og lærreimen i “velur” sender tankene tilbake til en svunnen tid og gir en herlig klassisk helhet til klokkene.

Annonse

NOMOS classic Tetra in four new colors, offering watchmaking delicacies for the most delicious wrists – Nomos Glashütte

Serien består av totalt fire forskjellige fargevarianter som har fått navnene Azure, Grenadine, Matcha og Pearl, hvor de to førstnevnte har safirglass med innsyn på baksiden, mens de andre har en solid urkasse. NOMOS selv foreslår at man benytter baksiden til gravering, og da gjerne adressen til yndlingskonditoriet sitt (eller noe annet passende). Skivene forøvrig har tallmarkeringer på 12, 2, 4, 8 og 10, mens en underskive plassert mellom senter av skiven og klokken seks viser sekundene. Viserne er helt i tråd med NOMOS’ DNA.

Inni den kvadratiske urkassen i stål tikker NOMOS Glashüttes eget håndtrukne “Alpha”-urverk. Dette var selskapets første egenproduserte urverk og har en oppgitt gangreserve på 43 timer. Finishen er ganske utsøkt til å være i denne prisklassen og de som velger utgavene med innsyn vil se herligheten gjennom safirglasset på baksiden.

Klokken har ytre mål på 29.5 x 29.5 millimeter og en høyde på beskjedne 6.25 millimeter. Med en oppgitt vekt på kun 38 gram er dette på ingen måte en klokke som tynger rundt håndleddet og vi mistenker en meget god bærekomfort. Prismessig er Matcha og Pearl priset til 18.750,-, mens utgavene med innsyn til urverket, Azure og Grenadine, har fått en veiledende pris på 21.180,-. Om du føler deg i det sukkersøkte slaget er det trolig få bedre alternativer enn disse fra NOMOS!

Du finner mer informasjon og bilder på de offisielle sidene til NOMOS Glashütte!

Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Tetra Azure/Grenadine/Matcha/Pearl – Ref: 496/494/495/493
Urkasse: 29.5 x 29.5 mm – 6.25 mm (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass foran (også bak på Azure/Grenadine) – Vanntett 3 ATM
Urverk: NOMOS Glashütte Alpha – Mekanisk (håndtrukket) – 17 juveler – 43 timer gangreserve
Lenke/reim: Grå skinnreim “velur” med spenne i stål
Veilende pris: 18.750,- (Matcha/Azure) & 21.180 (Pearl/Grenadine)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.