fbpx

Glashütte Original Senator Excellence Perpetual Calendar – Limited Edition

Når støvet og all viraken etter Baselworld har lagt seg, begynner inntrykkene fra alle nyhetene på klokkefronten å synke inn. Viraken skyldes for det meste noen få produsenter som stjeler det meste av oppmerksomheten på åpningsdagene, mens de som pent må vente på rampelyset gjerne kommer frem mer etter hvert som man oppdager perlene fra de litt mindre produsentene. 

Den lille tyske grensebyen Glashütte er, med sine 7000 innbyggere, selve hovedstaden for tysk klokkemakeri og huser flere kjente ur-manufakturer. Blant disse er Glashütte Original, som under Baselworld lanserte sin nye limiterte utgave, Senator Excellence Perpetual Calendar.

Senator Excellence Perpetual Calendar
Denne modellen bryter en del designmessig, ikke bare med kolleksjonen den tilhører, men kanskje og også (litt) med hele Glashütte Original sitt konsept. Glashütte Original er ikke kjent for å ta for store sjanser innen design, og har tradisjonelt vært ganske så tro mot sin egen filosofi. De har stort sett levert klassiske og konservative ur, med rene linjer og et forholdsvis tidløst design. Selskapet kom for øvrig også med et annet vågalt ur, da de lanserte Sixties med grønn skive, som ble svært godt tatt i mot på lanseringen.  Det kan altså se ut som Glashütte Original med årets lanseringer har tatt noen utradisjonelle valg til dem og være.

Annonse

Perpetual betyr evigvarende på norsk, og komplikasjonen Perpetual Calendar blir altså en evighetskalender, som da ikke skal ha behov for justering før slutten av år 2100. Forholdsvis imponerende arbeid, og etter min menig en komplikasjon verdt å bruke noen kroner på når man først er inne på finmekanisk klokkeproduksjon. For evighetskalenderen er en veldig klassisk komplikasjon, men som her presenteres i en veldig moderne drakt. Det er imidlertid ingen tvil om at dette er Glashütte Original, hvor blant annet størrelse på urkasse, urkassens finish, det store datovinduet, og plasseringen av de forskjellige komplikasjonene, er helt i tråd med det vi kjenner fra produsenten.

Senator Excellence Perpetual Calendar har en mørk grå og matt skive som er «skeletonized», og gir delvis innsyn til komplikasjonene som normalt ligger gjemt under skiva. Uret er likevel ikke helt slik man vanligvis ser på slike «skelton»-utgaver, da Glashütte Original har beholdt (og hånddekorert med guilloche) platen som ligger under skiva, og gitt den flere små åpninger for å kunne nyte litt av urmakerens håndverk. Glashütte Original har faktisk, som en av svært få, sin egen skive-fabrikk hvor dette arbeidet er utført. Skiven i seg selv blir mer som en krans om følger den ytre bezelkanten og omkranser underskiver og øvrig informasjon som dato og dag.

Senator Excellence Perpetual Calendar i normal utførelse har vært tilgjengelig i enten stål eller rødt gull, men denne utgaven som er limitert til 100 utgaver er produsert i hvitt gull. Urverket er for øvrig in-house, med ganske imponerende 100 timers gangreserve. Dette kan også nytes gjennom safirglass på urets bakside.

Avsluttende tanker
Personlig er jeg veldig delt i mitt syn på klokker med «skeltonized» skive. Det blir ofte veldig rotete, men samtidig er det unektelig ganske så tøft å kunne se noe av det tekniske som vanligvis er gjemt bort. For de som måtte finne akkurat denne klokken for rotete, har Glashütte Original fullgode mer tradisjonelle alternativer.

Dette er et limitert ur med mange komplikasjoner utført i edelt metall. Det tilsier at det vil ligge høyt i pris, og det er priset til 32.900€ / 35.000€ avhengig av ulike muligheter. At det i tillegg bare blir produsert 100 utgaver begrenser nok muligheten til å kunne oppleve dette uret i norske butikker. Jeg merker at jeg likevel kjenner at jeg har en lyst til at dette uret skal være noe mer enn bare en kuriositet. Til tross for både pris, en for (noen) rotete skive, og min skepsis mot edelt metall (misforstå meg rett) er det noe ved dette uret som tiltaler meg og som jeg gjerne skulle stiftet nærmere bekjentskap med.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Glashütte Original!

Fakta
Modell / Referanse: Glashütte Original Senator Excellence Perpetual Calendar – Ref: 1-36-02-03-04-01 (spenne) – 1-36-02-03-04-01 (foldespenne) – Limitert til 100 eksemplarer
Urkasse: 42 millimeter (diameter) – 12.8 millimeter (høyde) – 18k hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 50 meter
Urverk: Glashütte Original Cal. 36-02 – Automatisk (selvtrekkende) – 49 juveler – 100 timer gangreserve- Evighetskalender
Lenke/reim: Mørkeblå alligatorreim – Spenne i 18k hvitt gull
Veilende pris: 32.900€ (spenne) – 35.000€ (foldespenne)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.