fbpx

Tre nyheter fra Officine Panerai

Selv om langt de fleste klokkenyhetene slippes under arrangementer som SIHH og Baselworld har det vært langt fra stille på lanseringsfronten denne sommeren. Nå er det Officine Panerai som lanserer tre nyheter i sin kolleksjon, hvorav en i Luminor-familien og to i Radiomir-familien.

Som tidligere nevnt inneholdt nyhetene fra Panerai i år både helt nye størrelser på urkassene og at de såkalte innstegsmodellene var priset lavere enn det man er vant med fra Panerai. I tillegg kom en dristigere bruk av farger inn.  Det gjør det lett å tenke at Panerai nå forsøker å henvende seg til et bredere, og kanskje noe yngre publikum enn tidligere. Da med Luminor i førersetet, mens det nå er Radomir. Men la oss starte med det nyeste tilskuddet til Luminor-familien.

Luminor California 8 Days DLC (44 mm)
Om du er tilhenger av særpreg og Panerai vil kanskje den helt nye California 8 Days DLC være den rette for deg. Her har selskapet pakket på med finurlige designtrekk, samtidig som man har klart å finne en slags balanse i det hele. Skiven henter forøvrig sin inspirasjon skivemodeller benyttet på selskapets tidligste klokker.

Annonse

Umiddelbart trekkes fokuset til den nesten helsorte California-skiven som er ribbet som logoer og tekst, men som med sin blanding av romerske og arabiske numeraler (i vintage-look) likevel skaper et skikkelig særpreg.

Tilstede er også kronebeskytteren som Panerai etterhvert har blitt så kjent for, og sammen med det som må beskrives som en maskulin skinnreim blir resultatet ganske kult.

Urkassen, som er 44 millimeter i diameter og produsert i DLC-belagt titan, gjør det helsorte inntrykket komplett. De blånerte viserne er det eneste innslaget av liv og gir en fin kontrast mot det som ellers er sort, brunt eller beige. På innsiden sitter Panerais eget P.5000 med hele 8 dagers gangreserve og klokken har en solid dybderating på 300 meter.

Om reimen ikke er din stil kan klokken også benyttes på vanlig reim, og det følger sågar med en ekstra sort gummireim i pakken. Prisen er oppgitt til 7.900€ eller ca. 75.000 norske kroner.


Radiomir Logo 3 Days Acciaio & Radiomir Black Seal Logo 3 Days Acciaio
I Radiomir-familien er det duket for to nyheter som begge deler mange av egenskapene både hva angår det ytre og indre. Når Panerai skal introdusere disse to urene starter de med å fortelle oss at Radomir var det første ur som Panerai noen gang laget. Bare den første ene setningen forteller oss at her skal vi tilbake mot røttene. Disse to urene er altså inspirert av Panerai sin egen historie, iblandet dagens teknologi på innsiden. Konkret er inspirasjonskilden her de første urene som ble levert til italienske marinesoldater. Begge klokkene er utstyrt med Panerais eget P.6000 som er et håndtrukket urverk med 72 timers gangreserve.

Radiomir Logo 3 Days Acciaio

Urkassen, som er produsert i stål med lukket baklokk og med den gjenkjennelige «puteformen» (cushion-shaped), har en diameter på relativt voksne 45 millimeter og er motstandsdyktig mot vann ned til 100 meter under vannskorpa.

Inspirasjonen fra de opprinnelige marinemodellene er også tydelig på de slanke «bøylehornene» som fester den medfølgende lærreimen. Her er det tydelig at det funksjonelle har stått i fokus, uten bruk av unødvendig dill-dall.

Forskjellen på modellene ligger først og fremst på skiva, hvor Logo 3 Days Acciaio er den aller enkleste med kun tidsvisning (uten sekundviser). Black Seal Logo 3 Days Acciaio er hakket mer «kompleks» med både mer tekst og en egen underskive for klokken ni. Begge klokkene har fokus på lesbarhet og har Officine Panerais umiskjennelige numeraler, lett nedsenket i skiven, fylt med selvlysende materiale. Foruten «OP»-logo (Officine Panerai), med en pil opp og en ned (peker mot sjø og luft) finner man ingen andre elementer eller komplikasjoner.

Priser i norske kroner er ikke helt klarlagt, men Logo 3 Days Acciaio har fått en pris på 3.900€ (~37.000 kroner) og Black Seal Logo 3 Days Acciaio ligger like over med en veiledende utsalgspris på 4.200€ (~40.000 kroner).

Avsluttende tanker
Panerai har lansert svært mange modeller de siste årene og kritiske røster har hevdet det umulig å holde oversikt, selv for hardbarka tilhengere. Noe forenklet kan man si at Panerai over en periode har levert mange dyre ur, gjerne limiterte og med svært kompliserte urverk. I tillegg var ofte nye utgaver av de «vanlige» urene svært dyre. For å dra det litt langt kan man si at Panerai har fått et rykte på seg for å levere unødvendig dyre ur, uten at man nødvendigvis skjønner hvor kostnadsdriverne har vært. Det er derfor fint å se noen lanseringer som jeg føler tilføyer noe reellt spennende til kolleksjonen, og da kanskje spesielt til det som virker å være en fornuftig pris.

Luminor California passer godt til betegnelsen «bølletøff» og med sitt svært maskuline, retro og militæraktige uttrykk tror jeg det kan bli en populær modell for Panerai. Prismessig er den også plassert lavere enn mange sammenlignbare modeller fra den eksisterende kolleksjonen.

Med de nye Radiomir-klokkene er det enda tydeligere at Officine Panerai sikter mot et større fotfeste også i segmentet i prisleiet 40 – 60.000 kroner, hvor de tidligere ikke har vært spesielt godt representert. Dette så vi tydelig introduksjonen av bla. Luminor Base Logo 3 Days under årets SIHH og det er gledelig at de nå går litt «tilbake til røttene» og tilbyr flotte modeller som virker å være fornuftig priset. Med disse modellene, som på mange måter fanger essensen av Panerais DNA, får du klokker med «in-house» urverk til en pris som gjør at mange flere vil få muligheten til å stifte bekjentskap med merket. Enkelte vil kanskje savne «sandwich»-skiven, men tatt i betraktning av at dette er innstegsmodeller syns jeg det er fornuftig å verne om den til sine litt dyrere utgaver.

Mer om klokkene på de offisielle nettsidene til Officine Panerai!

Fakta
Modell / Referanse: Officine Panerai Luminor California 8 Days DLC – Ref: PAM00779
Urkasse: 44 millimeter (diameter) – Titan med sort DLC-belegg – Safirglass (foran) – Lukket bakside – Vanntett til 300 meter
Urverk: Panerai P.5000 – Mekanisk – Håndtrukket – Dobbel hovedfjær – 3 Hz – 21 juveler – 192 timer / 8 dager gangreserve
Lenke/reim: Brun skinnreim med kontrastsøm – Spenne i rustfritt stål – Medfølgende sort gummireim
Veilende pris: 7.900€ (~75.000 norske kroner)
Fakta
Modell / Referanse: Officine Panerai Radiomir Logo 3 Days Acciaio – Ref: PAM00753
Urkasse: 45 millimeter (diameter) – Rustfritt stål – Safirglass (foran) – Lukket bakside – Vanntett til 100 meter
Urverk: Panerai P.6000 – Mekanisk – Håndtrukket – 3 Hz – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: Brun skinnreim med kontrastsøm – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 3.900€ (~37.000 norske kroner)
Fakta
Modell / Referanse: Officine Panerai Radiomir Black Seal Logo 3 Days Acciaio – Ref: PAM00754
Urkasse: 45 millimeter (diameter) – Rustfritt stål – Safirglass (foran) – Lukket bakside – Vanntett til 100 meter
Urverk: Panerai P.6000 – Mekanisk – Håndtrukket – Small seconds – 3 Hz – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort skinnreim med kontrastsøm – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 4.200€ (~40.000 norske kroner)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.