fbpx

Verdt et besøk: macroandcloseups @ Instagram

I artikkelserien «Verdt et besøk» ser vi på nettsteder, kontoer i sosiale medier eller andre ting som har fanget vår interesse og som vi ønsker å anbefale til våre lesere. Denne gang er det den fascinerende Instagram-kontoen til Christian Kirkemo, @macroandcloseups, vi ønsker å trekke frem!

Kontoen, med det beskrivende navnet, oppdaget vi allerede for mange måneder siden og her tar Kirkemo oss med nærmest inn i klokken med sine imponerende makrobilder. Detaljer som man normalt overser eller ikke tenker over, bringes frem i lyset og resultatet er ofte utrolig kult. Ved bruk av forskjellige bakgrunner, lys/mørke og effekter som vann, får Kirkemo frem bilder vi mener skiller seg ut fra mengden!

H: Fortell litt om deg selv og din interesse for klokker!
CK: Oslo-gutt på 40 som jobber som Driftssjef i Handelshuset Alimentum som driver med mat. Klokkeinteressen kom ikke før etter jeg ble 30, da jeg begynte å samle på «Tour de France»-ur fra Festina. Hadde vel 4 av dem, men ingen av dem er i mitt eie nå.

Annonse

Det var en kollega som gjorde at jeg fikk opp øynene for litt mer eksklusive ur og som mente at alle menn med respekt for selv går med et skikkelig ur fra Sveits på armen. Jeg ignorerte han totalt og kjøpte meg at mekanisk ur fra Russland den gangen, litt på trass. Den klokken har jeg enda.

Christian Kirkemo er mannen bak @macroandcloseups på Instagram

H: Fortell litt om din fotografbakgrunn. Er det bare klokker du fotograferer eller også annet som fanger interessen?
CK: Min far jobber som redaktør og journalist i et friluftmagasin og han hadde alltid ett gromt speilreflekskamera med seg hjem eller ut på oppdrag. Dette var jo den gangen det satt filmrull i kamera og jeg fikk lært meg viktige ting som ISO, lukkertid og blender. I senere tid er jeg blitt medlem av ett fotoforum for brukere av kameramerket jeg bruker, og det har blitt meget lærerikt. Ett systemkamera kan mye mer enn du tror.

Jeg fotograferer mye familiebilder, samt en del naturbilder fra fisketurer. Men det har blitt mye klokkebilder i det siste..

H: Noen favorittmerker? Evt. er det noen klokker du liker bedre å fotografere enn andre?
CK: Favorittmerke…? Det må bli Omega og Ball. Liker best og ta bilder av ur med mellomrom fra skive til glasset og helst med pålimte markører. Da får man bedre og enklere litt dybde i bildene.

H: Både instagram-navnet ditt og profilen vitner om at du liker makrofotografi kanskje best? Fortell!
CK: Jeg hadde en konto tidligere med alt mulig av bilder, og tenkte jeg skulle lage en egen profil som kun hadde fokus på klokkeskiven, da jeg ikke så mye av dette på Instagram. For hva er vitsen på enda en profil med wristshots, hånda i lomma eller arm, klokke og sko? De finnes det nok av fra før 😉

H: Viktige elementer for å få gode klokkebilder? Noen tips og triks?
CK: Om mulig bruk stativ og forsinket lukker da blir bildene skarpest. Og rikelig med lys selvfølgelig! Bruk tredelsregelen (det gylne snitt) ved komposisjon da blir bildene mer behagelig og se på de får mer dybde. Om du bruker systemkamera lær deg og bruk det manuelt, viktig ved lumeshots for eksempel. Da lang lukkertid og lav ISO kan løfte bildekvalitet mange hakk!

Interessert i å se flere bilder? Sjekk ut Kirkemos konto, @macroandcloseups på Instagram!

Alle bilder er Copyright – Christian Kirkemo. Gjengitt med tillatelse!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.