fbpx

Verdt et besøk: gulenissen @ Instagram

I artikkelserien «Verdt et besøk» ser vi på nettsteder, kontoer i sosiale medier eller andre ting som har fanget vår interesse og som vi ønsker å anbefale til våre lesere. Nok en gang er det en Instagram-konto som har fanget vår oppmerksomhet, nærmere bestemt kontoen @gulenissen!

Kontoen til «gulenissen» har vi fulgt i lang tid allerede og her finner du herlige klokkebilder som ofte har både høy kvalitet og flotte komposisjoner. Instagram-profilen har en flott blanding av wristshots, rene klokkeportretter og mer tematiske oppsett og her finner man klokker i flere forskjellige prisklasser, alle smakfullt presentert. Vi tok kontakt med mannen bak kontoen for litt mer bakgrunnsinformasjon!

H: Standard spørsmål først: Fortell litt om deg selv og din interesse for klokker!
G: Ingeniør fra Bergen. Har gått med klokke siden første skoledag og kan ikke huske en dag foruten. Første klokke var en Star Wars-klokke som fikk konstant armtid de første skoleårene.
Interessen tok nok av i 2008 da jeg kom over Hodinkee på Tumblr. Som en hobbygitarist var det en video av John Mayer i studio med Kanye West hvor førstnevnte viser frem en IWC Big Pilot (ref. 5002-03) som trigget overgangen fra funksjonelle quartz-klokker til mekaniske urverk.

Annonse

H: Favorittmerke eller merker? Er det noen klokker du liker bedre å fotografere enn andre?
G: Vanskelig å velge et merke, men Grand Seiko fortjener litt mer omtale og oppmerksomhet her til lands. Fantastiske klokker med strålende finishing. Ikke bare på kasse og urverk, men på detaljer som visere, indekser og til med datovinduet. Modellene har også et stort fokus på presisjon, komfort og lesbarhet.I tillegg har de en herlig diskresjon som tiltrekker absolutt ingen oppmerksomhet. Har en forøvrig en Grand Seiko SBGA125 ofte kalt «Blizzard» (evt. «SnowFake») som er helt forferdelig vanskelig å fotografere grunnet utallige vinkler på kasse og visere.

H: Hva er viktig for å få gode klokkebilder?
G: Gode lysforhold og en mikrofiberklut. Safirkrystall og mørke bezelringer elsker støv, fingeravtrykk og annet smuss.

H: Du har en Instagram-konto med utrolig mange flotte bilder. Hva bruker du av fotoutstyr?
G: Takk skal du ha! For min del har en Leica Q og iPhone fungert strålende for «klokkefotografering». Makro-modusen på Q-en funker fint for «wristshots» og generell klokkefotografering. De fleste mobiltelefoner yter godt til kjappe «wristshots» under gode lysforhold. For postproduksjon anvendes Adobe Lightroom eller Affinity Photo for en siste finpuss.

H: Noen tips til andre for å ta bedre klokkebilder enn gjennomsnittet mtp. foto og etterbehandling?
G: Slå på rutenett på kameraet dersom dette er tilgjengelig, da blir komposisjon med «tredelsregelen» langt enklere. Anskaff en UV-lykt uavhengig om det er for «lume shots» eller for underholdningens del 😉 For rene klokke bilder kan viserne justeres til «8-Past-10» for å synliggjøre logo og evt. «sub-dials».

Interessert i å se flere bilder? Sjekk ut kontoen @gulenissen på Instagram!

Alle bilder er Copyright – @gulenissen. Gjengitt med tillatelse!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.