fbpx

«Keeper of Time» – Dokumentarfilm under produksjon

Seriøse, velproduserte dokumentarfilmer om klokker er ikke akkurat hyllevare, men med den nye «Keeper of Time», ser det ut til at nettopp det kan bli en realitet. Nå forsøker produsentene å hente ytterligere økonomisk hjelp via Kickstarter, for å realisere prosjektet!

Det er ikke tvil om at mange, herunder meg selv, har en viss skepsis til prosjekter som finansieres gjennom innsamlinger som Kickstarter, men det er samtidig ingen tvil om at det finnes gull blant massene med gråstein. Dokumentarfilmen «Keeper of Time» ser ut til å kunne bli nettopp et gullkorn som er verdt å få med seg, i det minste basert på traileren som er publisert på nevnte nettside.

Keeper of Time
Det er Michael Culyba som er hovedansvarlig for prosjektet, og han har en rekke tidligere dokumentarfilmer på samvittigheten. Med seg som medprodusent har han også den anerkjente og prisvinnende Shelby Siegel, som taler godt for seriøsiteten og gjennomføringsevnen. Culyba opplyser at filmingen allerede har pågått noen måneder, men for å få filmen helt i havn, og med en kvalitet som man ønsker, trengs det ytterligere finansering. Intervjuer og filming har også, i følge produsenten selv, hittil foregått i New York-området, og man ønsker å utvide horisonten betydelig, noe som virker fornuftig.

Annonse

I den foreløpige traileren ser man enkelte klipp fra filmen, og inkluderer intervjuer med svært kjente personer og personligheter innen klokkemakeri, herunder Francois-Paul Journe. Filmen tar sikte på å favne bredere enn bare armbåndsur, for her vil man også se på konseptet tid i en større sammenheng. Dette illustreres med at vi får sett bilder av både Stonehenge, historiske atomklokker og den kjente astronomiske klokken i Praha, for å nevne noe. Personlig syns jeg filmen ser riktig spennende ut og håper at den realiseres til sitt fulle potensial.

For rundt regnet 120,- kan man være med å støtte prosjektet, og man får da en digital kopi av filmen når den lanseres. Det finnes i tillegg flere forskjellige «pakker» om man ønsker å bidra med mer, helt opp til den mest eksklusive som koster $10.000 dollar, da trolig mest beregnet på selskaper innen klokker eller tid.

Filmen har en planlagt lansering om ca. ett år, altså i oktober 2019, da den vil sendes til både filmfestivaler og gjøres tilgjengelig via en rekke plattformer.

Mye mer informasjon på Kickstarter.com!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.