fbpx

To nye (svært) vintageinspirerte Radiomir fra Panerai!

Med et skikkelig historisk sus lanserer Panerai nå to nye Radiomir, utstyrt med skiver vi,  i følge produsenten, ikke har sett maken til tidligere. Inspirasjonskilden finner vi nemlig på noen spesielle klokker som var å finne i Panerai’s egen butikk i Firenze, tidlig på 1900-tallet. 

Vi har så vidt vært inne på det tidligere her på Horae; Panerai har et spesielt forhold til Firenze og Piazza San Giovanni. Her finner vi nemlig en butikk som har vært på samme sted i over 100 år og som har banket seg inn i selskapets historiebøker.

I 1860 oppstod Panerai som produsent, med både butikk, verksted og urmakerskole, drevet av Giovanni Panerai. Denne virksomheten skapte grunnlaget for selskapet, før man flyttet butikken til sin nåværende adresse i Piazza San Giovanni på starten av 1900-tallet, og samtidig byttet butikkenes navn til «Orologeria Svizzera».

Annonse

I en tid hvor tidsvising og horologi var annerledes enn i dag, og også før Panerai hadde noe samarbeid med den italiensk marine, solgte de blant annet lommeur, bordklokker, armbåndsur (etter hvert) og store utsmykkede veggklokker. Nettopp slike store veggklokker, med sin svingende pendel, stod utstilt i butikkens første etasje i Piazza San Giovanni. Og det er i en slik pendelklokke vi finner inspirasjonskilden til disse to nye urene fra Panerai.

Radiomir 1940 3 Days Acciaio – 47mm
Som nevnt lanserer Panerai nå to nye Radiomir. Strengt tatt er dette samme uret, men i to ulike versjoner, hvor skivene er henholdsvis sort (PAM00790) og elfenbensfarget (PAM00791).

I følge Panerai selv er skivene designet med en «minimalistisk og retroinspirert» eleganse, med store og lettleste arabiske tall i «art deco»-stil. Faktisk er skiven(e) så minimalistisk at «OP»-logoen er flyttet bort fra skiva og over på lærreima uret leveres med (!). Skiven har forøvrig fått det som kan kalles en sektorinndeling ved at den er påført to ringer, hvor den ytterste ringen med sin «railroad»-track rammer inn markeringer for timer og minutter. En annen detalj er den spesielle spydformede timeviseren, som sammen med minuttviseren er et design Panerai aldri tidligere har benyttet.

Resterende elementer er klassisk Panerai, og dermed er også DNA’et til Panerai ivaretatt og sikrer at disse er lett gjenkjennelig som nettopp Panerai.

Som navnet indikerer snakker vi om en voksen størrelse på ur-kassen med sine 47 mm, og er utført i en stål-legering som skal være ekstra motstandsdyktig mot korrosjon. Urkassen har for øvrig fått en polert finish. Som et ekstra nikk bakover i tid er uret utstyrt med et buet plexiglass, mens det moderne er ivaretatt ved innsyn til urverket fra klokkens bakside. Dette skaper det interessante faktum at uret har plexiglass over skiva, mens det er safirglass bak. Noe uvanlig kanskje, men antakelig veldig nødvendig for så skape det visuelle uttrykket man har ønsket.

Urverket er Panerai sitt eget, P.3000, som skal trekkes for hånd, og leverer respektable 72 timers gangreserve. Urverket er utstyrt med mulighet for «hurtigjustering»  av tiden, ved at timeviseren kan hoppe fremover (eller bakover, om det skulle være nødvendig) en time om gangen, uten at minuttviseren bli påvirket.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Panerai!

Fakta
Modell / Referanse: Panerai Radiomir 1940 3 Days Acciaio – 47mm – Ref: PAM00790 (sort) & PAM00791 (elfenben)
Urkasse: 
47 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Plexiglass (foran) – Safirglass (bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
P.3000 – Manuelt opptrekkbart – 72 timer gangreserve
Lenke/reim:
Brun skinnreim med kontrastsøm /Beige skinnreim med kontrastsøm – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
8.900€ ~ 85.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.