fbpx

Patek Philippe introduserer Twenty~4 Automatic

Patek Philippe har mange spennende og flotte dameklokker i sin katalog, men tradisjonelt har Twenty~4 ikke vært blant de som har skapt størst entusiasme hos meg personlig. Nå utvider de med nye klokker, og med det blir kolleksjonen plutselig mer interessant.

Twenty~4 ble lansert som egen kolleksjon i 1999. Da med rektangulære diamantsatte urkasser og skiver, med batteridrevne quartz-urverk på innsiden. I følge Patek Philippe selv er Twenty~4 en tidløs kolleksjon som forsøker å fange den kvinnelige eleganse og som skal kunne passe til enhver av livets anledninger.

Og selv om de opprinnelige klokkene var elegante nok, var det liksom mer et armbånd enn en skikkelig klokke, hvor gullet og diamantene virket å være et hovedelement som drev prisene opp. Nå er ikke det noen nyhet i bransjen, og for mange er nok den enkle hverdagen med et batteridrevet ur midt i blinken. Patek Philippe selv omtaler også kolleksjonen som en av sine bestselgende, så markedet har nok absolutt vært (og er) tilstede, men personlig har jeg ikke funnet de blant de mest interessante klokkene på markedet.

Annonse

Nye utgaver av Twenty~4
Nå introduserer Patek Philippe helt nye klokker i kolleksjonen, som har fått navnet Twenty~4 Automatic, og nyhetene skiller seg ganske tydelig fra eksisterende modeller. Her er det runde urkasser som står i fokus, da enten i stål eller roségull, besatt med 160 diamanter (totalt 0,77 carat) langs ytterkanten. Borte er diamantene på skiven, som er erstattet med vanlige tallmakeringer, og klokkene får også datovisning. Kolleksjonen beholder likevel noen designtrekk fra originalene, kanskje spesielt synlig lenken og viserne.

Alle nyhetene samlet

Som navnet avslører er det her snakk om en utskifting av de batteridrevne urverkene som tidligere har vært brukt, og nå er det automatiske mekaniske urverk i klokkene. Patek Philippe har valgt å gå for 324 SC, som er velprøvd i flere år allerede, blant annet i klassikeren Nautilus 5711. Dette er et (meget) godt urverk, men verken gangreserven på 35-45 timer eller den manglende “stop seconds”-funksjonen ved stilling av tiden er spesielt imponerende i 2018. Dekoreringen er flott, og på de nye utgavene får man innsyn gjennom glasset på baksiden.

Patek Philippe kommer med i alt fem nye utgaver og her finner du alternativer i stål (med blå eller sort skive) eller roségull med brun eller hvit skive. I tillegg kommer en roségull-utgave med hvit skive og diamanter også på lenken og på kronen. Alle leveres med en kasse på 36 millimeter og oppgitt vanntetthet er beskjedne 30 meter. Kanskje overraskende lite siden klokken har en høyde på 10.05 millimeter.

Tanker
De nye utgavene av Twenty~4 er verken spesielt nyskapende eller innovative, men de er elegante og vakre klokker, som i tillegg ser litt mer sporty ut enn sine forgjengere. Jeg har selv blitt mer positive jo mer jeg har studert bildene, men det er alltid vanskelig å danne seg et endelig inntrykk uten å ha sett klokkene i levende live. Likevel tror jeg at dette kan bli en populær modell fra luksusmerket, da kanskje også blant en yngre generasjon enn de forrige utgavene? Det er også bra å se at man satser på et “ordentlig” urverk for damene denne gangen!

De eksisterende klokkene var blant de aller billigste fra merket, med en utsalgspris for stålutgaven på noe over 100.000 kroner. Nå som man bytter urverk vil prisen gå merkbart opp, men det virker fortsatt som om Patek Philippe prøver å holde prisene (relativt) konkurransedyktige, alt tatt i betraktning. Stålutgavene starter på 23.660€ (ca. 225.000,-), mens versjonene i gull (med og uten diamanter på lenken) får en pris på 41.150€ & 51.440€ (ca. 390.000,- & 490.000,-).

Mer informasjon på Patek Philippe sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe Twenty~4 Automatic – Ref: 7300/1200A-001 /  7300/1200A-010
Skive:
Blå “sunburst” / Sort “sunburst” – Arabiske numeraler med luminova – Datovindu kl. 6
Urkasse: 
36 millimeter (diameter) – 10.05 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Patek Philippe Cal. 324 SC – Automatisk (selvtrekkende) – 213 deler – 29 juveler – 35-45 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Lenke i stål med foldespenne
Veilende pris:
~ 225.000 norske kroner
Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe Twenty~4 Automatic – Ref: 7300/1200R-001 /  7300/1200R-010 / 7300-1201R-001
Skive:
Brun “sunburst” / Hvit – Arabiske numeraler med luminova – Datovindu kl. 6
Urkasse: 
36 millimeter (diameter) – 10.05 millimeter (høyde) – Roségull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Patek Philippe Cal. 324 SC – Automatisk (selvtrekkende) – 213 deler – 29 juveler – 35-45 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Lenke i roségull med foldespenne / Lenke i roségull, delvis besatt av diamanter, med foldespenne
Veilende pris:
~ 390.000 norske kroner /  ~ 490.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.