fbpx

Rolex Daytona «Zenith» i platina satte auksjonsrekord

Når en av verdens mest kjente og ettertraktede merker produserer unike eksemplarer av en klokke, er det kanskje ikke annet å vente enn at prisen går til himmels på auksjon. Nå er en spesiell Rolex Daytona i platina fra 1999 solgt av Sothebys, og prisen ble rekordhøy.

At Rolex Daytona, en klokke som lenge var direkte upopulær, har fått sin renessanse de siste årene er det vel ingen som helst tvil om. De fleste husker nok Paul Newmans egen «Paul Newman Daytona» som ble verdens dyreste armbåndsur da det ble solgt i fjor, og også mer normale varianter har oppnådd voldsomme resultater på auksjoner.

Den helt spesielle utgaven av Daytona som vi her snakker om, ble faktisk produsert i fem eksemplarer på direkte bestilling fra daværende Rolex CEO, Patrick Heiniger. Heiniger bestilte fem Rolex Daytona, alle produsert i platina, men med ulike skiver, med det daværende Rolex 4030-urverket som baserte seg på Zeniths’ berømte «El Primero»-uverk. Dette var før det var vanlige produksjonsmodeller av Daytona i platina, som først kom i 2013 for å markere modellens 50-årsjubileum.

Annonse

Fire av de fem eksemplarene ble i følge historien gitt bort til ulike personer, mens Heiniger etter sigende beholdt et eksemplar selv. Den aktuelle klokken som ble auksjonert bort av Sothebys under deres «Important Watches» den 2. oktober, var en utgave med skive av perlemor. Klokken, med referansenummer 16516 og serienummer med «A» indikerer produksjonsdato i 1999. Den spesielle modellen ble solgt med skinnrem, og enda viktigere, en foldespenne i platina som også er unik, ettersom disse ikke ble produsert til noen annen modell. At klokken i tillegg ble solgt med både dokumenter og tilbehør var også med på å forsvare prisen.

Klokkens baklokk avslører mer om dens historie, med sin personlige inngravering. Alt tyder på at den ble gitt i gave til Francesca Gobbi og Romain Sardou i forbindelse med deres bryllup 10. oktober 1999. Flere bilder av Romain Sardou viser at han benytter klokken over en årrekke, noe som også er med å forklare at den er godt brukt.

Når auksjonarius hos Sothebys i Hong Kong sendte hammeren ned, ble klokken den dyreste moderne Rolex som er solgt offentlig, med en pris (inkludert salær) på 871.348 amerikanske dollar, eller ca. 7.3 millioner norske kroner.

NB! Til tross for en anseelig pris, var det andre klokker som var var enda dyrere under auksjonen. Høyeste pris oppnådde en svært sjelden Patek Philippe ref. 2499 som ble solgt for 2.998.800 USD eller rundt regnet 25 millioner norske kroner.

Mer om klokken og dens historie på eminente Watches by SJX!

Du finner mer informasjon om auksjonen på de offisielle sidene til Sothebys!

Alle bilder i artikkelen er copyright Sothebys.

One Reply to “Rolex Daytona «Zenith» i platina satte auksjonsrekord”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.