fbpx

Fire nye Grand Seiko Elegance Hand-Wound

At Grand Seiko kan produsere klokker av høy kvalitet har de bevist gjentatte ganger, men ofte finner man at klokkene kanskje tenderer mot å være av det litt større slaget, i det minste i høyden. Nå introduseres fire nye utgaver i Elegance-serien, alle med nytt håndtrukket verk og i 39 millimeter store urkasser som gir et slankere resultat.

Introduksjonen av totalt fire forskjellige referanser, hvorav tre er limiterte, gir oss både nytt kassedesign og et nytt håndtrukket urverk i form av kaliber 9S63. Og for å starte med innsiden, her finner man et verk som har normal tidsvisning fra senter, med “small seconds” plassert i en egen underskive klokken ni og gangreserveindikator på motsatt side. Om du trekker verket helt vil det gi en gangreserve på 3 dager, og Grand Seiko opplyser at avviket skal ligge innenfor -3/+5 sekunder per dag, eller for å sammenligne, litt bedre enn COSC-standarden på -4/+6.

Allerede ved lansering kommer klokken i fire forskjellige utgaver, som spenner over tre ulike kassematerialer. Utgavene har klare likhetstrekk, men er likevel svært forskjellige på grunn av både nevnte materialbruk og også teknikken som er benyttet på skivene. Alle klokkene kommer i en størrelsesmessig identisk kasse som måler 39 x 11.6 millimeter på håndleddet og som har en oppgitt resistanse mot vann på 3 ATM (30 meter).

Annonse

To utgaver kommer i roségull, hhv. SBGK002 (rød skive) og SBGK004 (sort skive), hvor begge utgavene får skiver hvor “Urushi laquer”-teknikken er benyttet. SBGK005 er en stålutgave med blå skive, mens siste utgave i firkløveret er SBGK006 som kommer i en kasse av gult gull og med hvit skive. Sistnevnte er eneste utgave som ikke blir limitert, for roségullutgavene vil kun produseres i 150 eksemplarer hver, mens stålutgaven kommer i 1500 eksemplarer.

Både skiven og safirglasset er lett buet, som ser ut til å gi en ganske elegant fremtoning. Dette går igjen i viserne, som også bues i samsvar med skiven. Skivene forøvrig har litt forskjellig oppsett, hvor man på roségullvariantene benytter numeraler på 12 og 6, mens de øvrige har slanke indikatorer. Utgaven i stål og gull har ikke tall overhodet, men benytter markører rundt hele skiven. Urkassene har forøvrig Zaratsu-polering, som er et av Grand Seikos varemerker hva angår finisjering og som bør gi et sylskarpt resultat.

SBGK002 / SBGK004 / SBGK005 / SBGK006

Avsluttende tanker
Grand Seiko har så absolutt blitt en aktør å regne med innen høykvalitets klokkeproduksjon. Personlig finner jeg imidlertid at mange av klokkene blir for store for mine håndledd, noe jeg dog ikke tror blir tilfelle med disse nylanseringene, som virker å ha en størrelse som står i stil med den elegante karakteren man ønsker.

Å bedømme en klokke på pressebilder er ingen enkel oppgave, og ærlig talt er ikke Grand Seiko blant de beste produsentene i klassen til å levere høykvalitetsbilder av klokkene sine heller. Førsteinntrykket mitt er derfor litt delt, da jeg ikke helt klarer å se harmonien i fargevalget på roségullutgavene, som virker å være litt “harde” mot hverandre og da kanskje spesielt på utgaven med sort skive. Utgaven i gult gull med hvit skive ser heller (absolutt) ikke ut til å bli en personlig favoritt. Når det er sagt; jeg vet at mange av disse klokkene gir et fullstendig annet inntrykk når man får sett de med egne øyne og jeg forventer at inntrykket blir langt bedre etter at jeg forhåpentligvis får sett disse på Baselworld om knappe to måneder.

Stålutgaven derimot, med blå skive, virker å være et helt (!) annet kapittel hva angår min personlige smak. Den ser rett og slett fantastisk ut, og om den leverer like godt i levende live er jeg sikker på at de 1500 eksemplarene kommer til å fly ut av butikkene. Her ser det ut til at man får en herlig kombinasjon av kassen i stål og den spesielle lakkeringsjobben på skiven. Akkurat så sporty og samtidig elegant som man ønsker.

Oppgitte priser er 31.400 € for utgavene i roségull (SBGK002/004), 7.400 € for stålutgaven (SBGK005) og 20.700 € for utgaven i gult gull (SBGK006).

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Grand Seiko!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.