fbpx

Tag Heuer lanserer Carrera Heuer01 SENNA 2017 Edition

Ayrton Senna er kanskje et av motorsportens mest legendariske navn. I forbindelse med at det er 30 år siden han vant sitt første Monaco Grand Prix, lanserer Tag Heuer flere utgaver for å hedre den avdøde racingføreren. Avdukingen av klokkene skjedde på Tag Heuers nye butikk i Monaco.

Senna, som av mange regnes som en av tidenes beste racingførere, vant 3 verdensmesterskap i Formel 1 med McLaren, med et total antall av 41 seire. Han døde i en voldsom kollisjon under San Marinos Grand Prix i 1994.

Tag Heuer lanserer totalt 3 forskjellige klokker ifbm. 30-årsjubileet for hans første seier i Monaco Grand Prix. Dette er en Carrera med deres in-house Heuer01 kronografverk, samt to versjoner med quartz-verk (batteridrevet). Vi konsenterer oss om førstnevnte i denne artikkelen, men du finner mer informasjon om alle klokkene på Tag Heuers egne nettsider.

Annonse

Heuer 01 og “Skeleton”
Tag Heuer Carrera Heuer01 SENNA Edition 2017 er en meget racinginspirert krongraf (klokke med stoppeklokkefunksjon) fra produsenten. Produsert i PVD-stål med en 45 mm stor kasse er det en solid klokke som nok har en solid “wristpresence”. Klokken er farget sort både på urets kasse og på lenken, som sammen med de røde racingdetaljene ikke levner noe tvil om at dette er et sportsur. Den ikoniske “S”-logoen som representerer Ayrton Senna finnes også flere plasser på klokken. Logoen, som representerer første bokstav i etternavnet, henter også mye inspirasjon fra en “S-sjikane” fra racingverdenen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter introduksjonen av sitt eget in-house Heuer01 har Tag Heuer blitt meget glade i å vise frem verket både på “tradisjonelt vis” via safirglass på baklokket, men også i form av såkalte “skeleton”-utgaver som gir innsyn til verket gjennom urskiven (eller den manglende sådan). Her vil det selvsagt være smak og behag, men klokken blir utvilsomt mer rotete med såpass mange detaljer på fremsiden. Samtidig vil nok mange mene at dette kler en slik klokke godt, og urverket har også høstet gode kritikker siden introduksjonen, så kvalitetsmessig holder det absolutt mål. Urverket har en gangreserve på 50 timer.

Klokken har alle de kjente designelementene fra Carrera-serien, herunder tachymeterskala langs bezelen og solide pushere for start/stopp og nullstilling av stoppeklokken. Klokkens bakside har åpent safirglass med en stor “S”-logo. Rotoren som trekker opp urverket er formet for å etterligne rattet på en F1-bil, noe som er en kul detalj.

Pris og tilgjengelighet
Basert på de internasjonale prisene som er oppgitt, vil klokken trolig havne med en utsalgspris her i Norge rundt 50.000,-. Dette er dog ikke bekreftet, så her må man ta et forbehold. Hva angår tilgjengelighet er det i utgangspunktet en limitert utgave (men med ukjent antall). Din lokale forhandler bør likevel klare å skaffe deg et eksemplar om du er interessert og gir beskjed tidlig. Det er ikke kjent hvor lenge Tag Heuer planlegger å beholde disse klokkene i kolleksjonen.

Avsluttende tanker
Det er liten tvil om at Tag Heuer har laget en meget sporty og tøff kronograf med sin nyeste Tag Heuer Carrera Heuer01 SENNA Edition 2017. Om man liker designet med åpen urskive vil være svært individuelt, og man skal også huske på at klokken nok bærer stort på armen med sine voksne 45 mm. De sorte og røde detaljene kler klokken godt og urverket gir god kvalitet for pengene, så om du er på jakt etter en supersporty klokke kan denne kanskje passe i samlingen. For andre vil nok dette fort bli “for mye” av det gode, både designmessig og størrelsesmessig.

Du finner mer informasjon om alle klokkene i Senna-serien på Tag Heuers egne nettsider.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.