fbpx

Omega spesialmodeller utdelt under Starmus-festivalen i Trondheim!

Under årets Starmus-festival i Trondheim ble det utdelt noen helt spesielle klokker fra Omega til vinnere av Stephen Hawking Medal for Science Communication.

Starmus-festivalen er en internasjonal vitenskaps- og musikkfestival. Festivalen ble arrangert for første gang i 2011, deretter i 2014 og 2016, alle tre gangene på Tenerife og La Palma. Den fjerde Starmus-festivalen, Starmus IV, avholdes her i Norge, nærmere bestemt 18. – 23. juni i Trondheim, med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) som vertskap.

Dette er et vanvittig og vidunderlig dristig foretagende, å bringe sammen astronauter, forskere, filantroper, kunstnere, musikere, dette er noe svært spesielt. Det dreier seg selvsagt om astronomi, og det dreier seg om musikk, men det er også om menneskehetens plass i universet – Brian May

Under festivalen deles «Stephen Hawking Medal for Science Communication» ut til personer som har utmerket seg i arbeidet for bidrag til formidling/popularisering innenfor områdene forskning, kunst og film på den internasjonale arena. Utdelt første gang under Starmus III til vinnere valgt av Stephen Hawking selv, ble prisen delt ut for andre gang under årets Starmus IV. Medaljen har et portrett av Hawking på ene siden, mens baksiden viser kosmonaut Alexei Leonov (den første personen til å gjennomføre en «space walk»), samt gitaren til musiker og astrofysiker Brian May (tidl. Queen).

Annonse

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Under årets tildeling fikk vinnerne også hver sin spesiallagde klokke fra Omega (ettersom merket har gått inn som offisiell samarbeidspartner med Starmus). En Omega Speedmaster i 18 karat gull med medaljen preget på baksiden. Rundt medaljens baklokk står teksten «Winner of the Stephen Hawking Medal for Science Communication». Årets vinnere var hhv.  Jean-Michel Jarre, Neil deGrasse Tyson og produsentene av komiserien «The Big Bang Theory».

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bortsett fra den spesielle graveringen på baklokket, ser ikke klokken ut til å ha noen spesielle detaljer på forsiden, hvor den ser ut til å være svært lik en standard Speedmaster Professional, da med detaljer i gull. Den leveres med det samme urverket som de vanlige måneklokkene, altså et mekanisk urverk som må trekkes. Klokken ser ut til å ha blitt levert på skinnreim og, basert på bildene, ser det ut til at klokken kan ha safirglass fremfor hesalite/plexi, men det er spekulasjon fra vår side! Klokken ser ut til å ha blitt levert i en standard eske (av ny type) fra Omega, sammen med en patch som også inneholder logoen til utmerkelsen.

Uansett er klokken en meget spesiell og unik utgave av Omega Speedmaster, som trolig er produsert i et særdeles limitert opplag.

Vet du mer om disse spesialversjonene? Legg gjerne igjen en kommentar!

Du finner mer informasjon om Starmus-festivalen på deres offisielle hjemmesider!

Omega har også publisert en nyhetssak om utdelingen på sine hjemmesider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.