fbpx

Sommerklokka 2017

Jaja, vi vet at vi er seint ute! Og at de fleste av dere nok allerede har sikret seg årets sommerklokke, men vi håper å gjøre “Sommerklokka” til en årlig artikkelserie her på Horae, og da orket vi ikke å vente helt til neste sommer med å publisere første utgave! Så her kommer noen av våre klokkefavoritter for sommeren, samt noen praktiske sommertips!

For mange er nok “sommerklokka” et kjent, om en noe udefinert, begrep. Vi snakker svaberg, bading og fjellturer. Vi snakker strand, snorkling og paragliding. Vi snakker.. Ja du skjønner! Her er vi borte fra hverdagsutfordringer som tastatur, møterom og deskdiving. Vi har byttet ut skjorteermen med T-skjorte (eller pique) og klokka kan derfor gjøre mer ut av seg, ja rett og slett være litt mer høylytt! Vi er borte fra det vanlige og trygge og trenger jo da selvsagt en klokke som kan være med på det sommeren byr på!

Vi på Horae har gjort oss noen tanker om nettopp “sommeruret” og skriver her litt om hva vi mener er blant de beste alternativene for årets sommer! Vi har ikke vært veldig bastante når vi setter våre egne kriterier, men noen tanker rundt hva en slik sommerklokke bør ha må selvsagt presenteres. Når det er sagt er det ikke sikkert (engang) vi slavisk følger våre egne prinsipper, men vi kan i det minste stå inne for de anbefalingene og tankene vi presenterer, og håper du kan finne inspirasjon i denne artikkelen.

Annonse

Noen grunnkriterier som vi (forsøker) å følge! Klokka må:
– være noenlunde tilgjengelig (kommet til forhandlere) for kjøp til årets sommerferie
– kunne takle de sommerlige utfordringene vi snakket om, herunder bading!
– i all hovedsak være av årets, eller de seneste års lanseringer
– gjerne by på litt mer spreke farger enn “hverdagsklokka”
– ha en kvalitet og anerkjennelse i markedet som gjør at den like godt kan brukes resten av året som på sommeren

Basert på disse kriteriene, i det minste som et utgangspunkt, presenterer vi her “Sommerklokka 2017” – 5 klokker som vi mener er gode alternativer for årets sommer!

Se opp for vår neste utgave, som vi lover skal komme i god tid før fellesferien neste år..


Rolex Submariner “Hulk”
OK, så gikk vi rett i vår egen felle med første kandidat til årets sommer-ur, men Rolex “Hulk” er likevel en så kul klokke at vi måtte ha den med på vår første “Sommeruret”-liste. Introdusert allerede i 2010 er det en klokke som altså har vært tilgjengelig noen år, uten at det ser ut til å dempe interessen nevneverdig. Her får du en av verdens mest solgte ur (Rolex Submariner), men i det som må kunne sies å være en skikkelig sommerutgave i form av grønn bezel og grønn skive!

Kanskje må du lete litt for å få tak i en helt ny før sommerferien er slutt, men en ringerunde rundt til de forskjellige forhandlerne kan gi resultater, ellers er annenhåndsmarkedet et godt alternativ. Denne tåler en trøkk og bading er ikke et problem. Som de fleste sportsmodeller i stål fra Rolex er klokken en meget sikker investering, da det rett og slett ikke finnes andre merker som holder seg like godt i pris på det norske markedet! Nypris er 80.600 hardt opptjente norske kroner! Om du heller vil ha en blå, regn med å betale mangegangen, da Submariner i blå kun kommer i hvitt gull!

Omega Seamaster Planet Ocean
Til tross for en del sprell den siste tiden med limiterte utgaver i hytt og pine, er det liten tvil om at Omega gir deg mye og god klokkeglede for pengene! Der hvor de gamle klokkene i Planet Ocean-serien ga oss en følelse av å enten være litt for små eller litt for store, er de nyeste tilskuddene med sine 43,5 mm ganske midt i blinken etter vår mening. Her får du et kanongodt urverk, kombinert med safirglass, innsyn til verket, keramisk bezel og en solid vanntetthet som gjør at uret absolutt tåler sommerutfordringene.

Både utgaven i sort/oransje og blå er etter vår mening flotte sommerklokker og derfor har vi inkludert begge utgavene på vår liste. Hvilken utgave du liker best må du selv avgjøre. Klokkene er større og bygger mer enn f.eks Submariner fra Rolex, men kler håndleddet kanonbra til kortermet skjorte. For å skaffe et eksemplar på lanken, må du regne med å betale rundt 55.000 norske kroner!

Tudor Heritage Black Bay
Om stilen din er mer “vintage” eller du ønsker en mer nedtonet sommerklokke er vår mening at Tudor leverer noe av det peneste på markedet. Rolex’ “utflyttede lillebror” tilbyr klokker med meget gode spesifikasjoner og urverk, til en pris som er vanskelig å kritisere. Som merke satser Tudor knallhardt på alle verdens markedet, noe som virker å gi gode resultater hva angår både anerkjennelse og gjenkjennelse.

Med sin røde, likevel nedtonede, bezel gir den akkurat nok farge til å komme med på vår sommerklokke-liste. Denne klokken kler også det meste av reimer, så her kan man variere ytterligere. Om den røde “looken” ikke føles riktig, anbefaler vi å ta en titt på utgaven med blå bezel! Pris for denne er rett nord for 30.000 kroner, noe som er veldig mye “bang for the buck”! Og når du er tilbake fra ferien kan du fint bruke den på jobb. Om vintage ikke er din stil, sjekk ut Pelagos-serien fra samme produsent!

Breitling SuperOcean II
Denne klokken er ingen nyhet som sådan, og var kanskje den klokken vi diskuterte mest på “bakrommet” når vi satte sammen listen. Men blått er og blir sommer! Introdusert for et par år siden er det en av Breitlings dykkermodeller som vi syns gjør mye ut av seg, men likevel klarer å ha en kul appell! Skiven er full av informasjon, men vi føler at den klarer det uten å bli for rotete!

SuperOcean II får du i flere størrelser, så her er det bare å ta turen innom forhandleren for å se hvilken versjon du liker best. Med sin blå bezel og skive er det en kul sommerklokke, og den passer mange forskjellige reimer om du ønsker å variere eller føler at den blå blir i overkant mye! Selv med et standard ETA-urverk mener vi at prisen på denne gjør den til et godt alternativ for dykkerferien, med sin dybderating på voksne 600 meter. Regn med å finne frem 30.000 kroner fra madrassen om du ønsker å sikre deg denne!

Rolex Datejust 41
OK, her er vi på dypt vann hva angår våre egne prinsipper (nok en gang), men etter å ha sett denne live, og ikke minst på bilder på ulike klokkegrupper, tok vi med en outsider (hva gjelder sommerklokke) på årets liste. Introdusert på årets Baselworld i helstål etter å ha kommet med kombinasjonen gull/stål i fjor, er det etter vår mening en av årets peneste klokker. På grunn av en rekke muligheter hva angår materialvalg (herunder two-tone) og skivevarianter, er det likevel gode sjanser for å få en skikkelig sommerklokke ut av denne modellen. Se bare på “M Y K L A B E R G” på Instagram sin utgave med sjokoladebrun skive…

Klokka tåler å være med på det meste ferien måtte by på, ettersom den også er vanntett til 100 meter, men vi forstår at alle kanskje likevel ikke bruker denne på fjellklatring eller annet. Men når kvelden senker seg over hytta og midnattssola lyser opp plattingen og vinglasset i hånda er denne helt nydelig. Og når sommeren er over, funker den like godt til dressen som til hverdags! Med oppdatert urverk er den i tillegg en oppdatert klassiker fra Rolex. Prisen avhenger av hvilket materiale du velger på klokken og bezelen, og modellen starter på 65.000 for stål med flat bezel, mens en kombinert stål/gull-utgave med riflet bezel ligger ca. 115.000 norske baksmellkroner..


Billigere alternativer og tips for sommerklar klokke
Kanskje er ny klokke for sommeren utelukket! Frykt ikke, for det er store muligheter for å endre både utseende og uttrykk på klokka man allerede har. Vi snakker nemlig om skifte av reim/lenke!

Nå på sommeren er det mange som foretrekker mer sporty alternativer til den vanlige stållenka eller skinnreima, og det finnes ubegrensede muligheter på det store internettet og hos mange klokkeforhandlere i inn- og utland. Spesielt gummireimer, enten originalt fra produsentene selv eller kvalitetsalternativer fra andre leverandører har blitt svært populært i Norge. Både Everest og RubberB leverer f.eks. reimer til en rekke modeller i en rekke forskjellige farger. Også NATO-reimer og andre alternativer i nylon kan være supre for sommerens aktiviteter!

Om du da allerede har sikret deg årets sommerklokke, kan det likevel være noen små tips som du bør sjekke for å forsikre deg om at klokka er klar for årets badeferie. Dra innom nærmeste urmaker og få tatt en liten helsesjekk av uret ditt! En måling av urverkets nøyaktighet og en trykktest er enkle, billige og raske måter å få en indikasjon på om klokka er klar for nye eventyr! Man bør også høre med den aktuelle urmakeren om bytte av pakning(er) bør gjennomføres for å sikre seg at vannet forblir i bassenget/havet og ikke kommer inn i urverket.

Vi håper listen ga en liten sommerfølelse, enten du er enig med våre valg eller ikke, og ønsker alle lesere en riktig god sommer!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.