fbpx

IWC Aquatimer Automatic 2000 “35 Years Ocean 2000”

Lenge før «Porsche Design» ble allemannseie, designet Ferdinand A. Porsche en klokke for IWC som var ment for tøft bruk av tyske marinedykkere. Klokken, som fikk navnet «Ocean 2000» ble lansert i 1982 og i år feirer man 35-årsjubileet med en ny limitert utgave.

International Watch Company (IWC) har en ganske omfattende historie innen produksjon av flere typer klokker, herunder dykkere. For mange som ikke har spesiell kjennskap til klokker er nok IWC et litt ukjent merke, men for entusiaster er merket både anerkjent og respektert. Deres Aquatimer-kolleksjon har blitt ganske populær også her i Norge, selv om de ses langt sjeldnere enn dykkerklokker fra de mer utbredte merkene som Rolex og Omega.

35 Years Ocean 2000
«35 Years Ocean 2000»-utgaven er produsert med en urkasse i titanium. Kassen måler 42 mm i diameter og har en høyde på 14,5 mm, noe som er lavere enn andre klokker i Aquatimer-serien, og ganske lavt om man husker at klokken har en dybderating på nettopp 2000 meter. Klokken har IWCs «SafeDive» bezel, med minuttmarkørene plassert under safirglasset som en indre bezelring som roterer.

Annonse

Designmessig er klokken stilren og vi liker det litt nedtonede inntrykket klokken gir. Titaniumskassen har det karakteristiske, litt mørke utseende, som ofte skiller de fra rene stålkasser, samtidig som man har valgt en helt sort skive med markører og visere i hvitt. Som et nikk bakover til den originale «Ocean 2000» har man i tillegg tatt inn noen røde elementer i form av sekundviserens tupp, samt tekstlinjen «2000 Meters». Klokken har i tillegg datovindu kl. 3, noe som er en funksjon mange nærmest er avhengige av til daglig bruk.

Klokkens bakside er pent gravert med en gammel dykkerhjelm i senter. Rundt senter har man blant annet dybderatingen på 200 bar, samt «One out of 350» som viser at jubileumsmodellen kommer i et limitert opplag på nettopp 350. På baksiden vil man også se at klokken har IWCs «Quick Change» system for at man raskt og enkelt skal kunne bytte reim/lenke. Klokken leveres originalt med gummireim.

IWC har valgt å bruke A30120 i denne klokken, som er IWCs utgave av ETA2892-A2. Dette er et robust og godt automatisk urverk, med relativt lave servicekostnader, noe som er positivt. Oppgitt gangreserve er 42 timer. På en annen side er vi (fortsatt) litt kritiske til at IWC bruker ETA-verk i såpass mange av sine dyrere modeller, noe som gjør at de fort taper terreng til sammenlignbare merker som bruker in-house. I denne prisklassen (oppgitt pris er 77.000 norske kroner) får man raskt solid konkurranse av en del andre.

Avsluttende tanker
Vi har ikke fått prøve denne klokken på armen, og det er usikkert om noen av de 350 eksemplarene finner veien til norske forhandlere. Basert på våre erfaringer med de andre, sammenlignbare klokkene i Aquatimer-serien, tror vi likevel at klokken vil bære meget behagelig på armen. Titaniumskassens vekt, sammen med en ikke avskrekkende høyde, gjør dette til en skikkelig toolwatch/beater uten at det nødvendigvis trenger å gå for mye på bekostning av bærekomforten.

Designmessig har IWC truffet blink og klokken er blant de aller peneste i Aquatimer-serien. Klokkens røde detaljer minner kanskje om en annen populær dykkermodell som ble lansert tidligere i år, uten at det er negativt. Om du vil skille deg litt ut fra mengden er dette, etter vår mening, et meget godt valg om det er et solid dykkerur du er på jakt etter! Vi syns rett og slett denne var dritlekker..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.