fbpx

De nye «Omega Seamaster Aqua Terra» snart i norske butikker!

På årets Baselworld lanserte Omega sine nyeste varianter av Seamaster Aqua Terra-serien. Som de kanskje mest anvendelige sportsklokkene fra Omega, for både menn og kvinner, er det nok mange som kanskje ser frem til å prøve disse på armen?

Seamaster Aqua Terra kom på markedet allerede i 2003, men etter flere runder med oppgraderinger og tilpasninger (både visuelt og mekanisk), er det nå klart for det som hittil er de seneste utgavene av modellen. Om man tar en rask titt på de nyeste utgavene, er det ingen tvil om at disse tilhører Aqua Terra-serien, men om man ser nærmere etter har Omega likevel gjort en rekke små grep, sammenlignet med forrige generasjon.

Nye designelementer
På de nye skivene, som i følge Omega henter inspirasjonen fra dekket på luksusyachter, har man endret linjene fra å gå vertikalt til horisontalt. Man har også flyttet datovinduet fra kl. 3 til klokken seks, noe enkelte mener gir et mer symmetrisk uttrykk. I tillegg har selve kassen fått et lite løft med litt skarpere detaljering på kassen og hornene. Hornene har den umiskjennelige Omega-formen, kjent som «lyre lugs», hvor kassens side nærmest vrir seg til å bli oversiden av hornene ved reimfestet. Kassen har også blitt ørlite redusert fra 41,5 mm til 41 mm på herrekolleksjonen. Selve kronen har også fått et lite funksjonelt løft, nå mer kjegleformet for å gi bedre grep når den skal benyttes for å trekke eller stille klokken.

Annonse

Klokkene kommer med en rekke fargevarianter for skiven, og selve urkassen får du også i både stål, sednagull og roségull (samt flaggskipet Worldtimer i platinum). På skivene har Omega valgt å fjerne dybderatingen, noe som gir et litt renere utseende. Og selv om det visuelle uttrykket kanskje ikke minner om noen tradisjonell dykkerklokke, skal man ikke kimse av den relativt solide dybderatingen på 150 meter. Det burde holde i massevis for de de aller fleste på badeferien. Viserne beholder sitt karakteristiske utseende, begge svakt spisset, nærmest kjegleformede, hvor minuttviseren har pil helt ytterst mot kanten og timemarkørene med samme form.

Størrelsesmessig kommer herreklokkene i både 41 mm og 38 mm, mens damemodellene fås i 38, 34 og 28 mm. På damemodellene har Omega valgt å benytte diamanter i stor grad for å pynte opp skivene, men om man ønsker et mer nedtonet og sporty uttrykk, er det ingenting i veien for å ty til herrekolleksjonen også for damene. For å feste klokkene på armen er det en rekke lenke- og reimvarianter man kan velge mellom, herunder den helt nye gummitypen som ble introdusert på årets Baselworld-messe.

Nytt urverk
Serien har fått en god oppgradering også hva angår innmaten og selve hjertet i klokken, altså urverket. Klokkene har alle fått et «Master Chronometer» sertifisert urverk (hhv. 8900, 8901 eller 8800), noe som gir en enda bedre garanti for presisjonen enn tidligere modeller. I tillegg har man imponerende anti-magnetiske egenskaper å vise til på hele 15.000 gauss, samt en gangreserve på 60 timer. Man ser at Omega lanserer disse urverkene i flere og flere klokker, noe som vi ser som utelukkende positivt. På de minste damemodellene (28 mm) er det imidlertid quartz-urverk (uten dato) som sitter i klokken, noe som heldigvis også reflekteres i prisen.

Tilgjengelighet og avsluttende tanker
Aqua Terra-serien har en god appell i det norske markedet, men har nok alt i alt vært litt i skyggen av de mer dykkerinspirerte kolleksjonene i Seamaster-familien. Aqua Terra er likevel et meget godt alternativ ettersom vi mener klokken både kan benyttes til sporty aktiviteter, hverdag og også fest. Klokken i seg selv er langt mer elegant enn f.eks. en Diver 300 når penklærne tas på, samtidig som klokken tåler vannbruk og sportslige aktiviteter vel så godt. Prismessig har Omega langt på vei lagt seg på ca. samme nivå som den utgående kolleksjonen, noe som er positivt.

Rune har så vidt fått sett på disse «hands on», men fokuserte nok mest på en del andre modeller under Omegas event på Bjerke. Jeg gleder meg imidlertid til å ta de i nærmere øyesyn så fort de dukker opp! Basert på bildene ser det ut til at dette kan bli flotte og svært anvendelige klokker som bør falle i smak hos mange. Flere forhandlere vi har snakket med, har så smått begynt å få disse nye modellene levert fra Omega, så om du er interessert i å prøve disse på armen, anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale forhandler. De bør dukke opp for fullt de nærmeste månedene!

Alle bildene i artikkelen er Copyright Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.