fbpx

Lange’s første butikk feirer 10 år!

Selv om historien til A. Lange & Söhne strekker seg tilbake til 1845, er selskapet i sin nåværende form langt yngre. For 10 år siden ble deres første dedikerte «Lange Boutique» åpnet i Dresden, og nå gis det ut en spesialutgave av deres modell 1815 for å feire jubileet.

Selv om A. Lange & Söhne har sitt manufaktur og sitt hovedkvarter i den lille byen Glashütte, er det ikke her man finner selskapets første dedikerte butikk. Denne ligger i den langt større tyske byen Dresden, som riktignok ligger kun en liten time i bil fra fabrikken i Glashütte. Butikken, som i år feirer sitt 10-årsjubileum, ligger like ovenfor «Frauenkirche», et kjent landemerke i Dresden, og det er nettopp denne kirken som får æren av å pryde baklokket på spesialutgaven.

Klokken, som kun kommer til å bli tilgjengelig i 10 eksemplarer i hvitt gull og 10 eksemplarer i «pink gold», måler 38,5 millimeter og med den kjente «small seconds»-komplikasjonen fra listeutgaven av 1815.

Annonse

Baklokket, med sin håndgraverte Frauenkirche, skjuler det vakre urverket man normalt har innsyn til. Men her har selskapet hentet inspirasjon fra de gamle lommeurene som er en vital del av Langes arv. Baklokket er nemlig hengslet i toppen, noe som gjør at det kan vippes opp for innsyn til det rikt utsmykkede verket.

Pressemeldingen fra A. Lange & Söhne sier ingenting om hvor eller når klokkene vil være til salgs, men det synes svært sannsynlig at disse kun vil bli å finne i den nevnte butikken. Det sies heller ikke noe om pris, men det er naturlig å forvente at disse vil ligge noe over standardutgavene.

Du finner mer informasjon om klokkene på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.