fbpx

Nettoversikt: Omega Speedmaster 60 år!

En av verdens mest ikoniske kronografer, Omega Speedmaster, fyller 60 år nå i 2017. Fra sin fødsel i årene før månelandingen, har modellen senere kommet i en rekke forbedrede, endrede og limiterte utgaver. For å hedre sin 60-åring har Omega lansert en interaktiv nettbasert oversikt, og den er ganske så bra!

Nå er ikke feiringen av 60-årsjubileet eller lanseringen av oversikten noen skikkelig dagsfersk nyhet, men ettersom vi ikke har omhandlet den her på Horae tidligere, tenkte vi det var på sin plass. Og noen entusiaster av Omega har kanskje gått glipp av denne?

Vi snakker altså om en egen dedikert del av Omegas nettsider som beskriver en rekke utgaver av Speedmaster i ganske imponerende detalj. Her kan du enkelt se utviklingen av modellene, helt fra den første utgaven så dagens lys i 1957 og frem til de aller nyeste utgavene som har kommet i år, som inkluderer både “Trilogy”-utgaven, den nyeste racingutgaven og en minneutgave for Apollo XVII, i tillegg til den mye omtalte “Speedy Tuesday“.

Annonse

Ved å klikke seg inn på de forskjellige klokkene kan man, ved å scrolle oppover, finne mye basisinformasjon om klokkene. Dette inkluderer detaljer om urverket, materialbruk, bilder og generell informasjon. Omega har i tillegg inkludert en del “fun facts” på flere av klokkene, noe som er en fin vri.

Ettersom standardsidene til de fleste klokkeprodusenter oppdateres til å kun inneholde informasjon om gjeldende kolleksjon, er dette ofte informasjon man må lete litt etter for å finne. Ved å samle dette på en såpass god måte som Omega har gjort, er det lettere for alle med interesse for Speedmaster og finne mye og korrekt informasjon.

Om man virkelig er samler av Omega Speedmaster vil nok ikke nettsiden være helt nok for å tilfredsstille informasjonsbehovet, men det er en meget god start og et meget godt oppslagsverk for de aller fleste av oss. Om man ønsker enda mer detaljerte opplysninger, må man kanskje ty til andre trykte kilder i tillegg, men Omegas arbeid med nettsiden fortjener honnør og er et eksempel til etterfølgelse for alle produsenter av ikoniske klokkemodeller!

Du finner “60th Anniversary Speedmaster“-siden hos Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.