fbpx

Omtale: Omega Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition

Vi har allerede omtalt Omega og Fratellowatches’ limiterte “Omega Speedmaster – Speedy Tuesday Limited Edition” behørlig her på forumet gjennom flere artikler. Men nå har vi fått tatt klokken i nærmere øyesyn, og etter noen dager på håndleddet kommer det nå en litt mer omfattende omtale.


Fakta
Produsent: Omega
Modell: Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition
Modellnummer: 311.32.42.30.01.001
Størrelse: 42 mm
Veilende pris:
52.000,- (utsolgt)


La oss oppsummere helt kjapt rundt historien til denne klokken. Dette er en limitert jubileumsutgave av Speedmaster som ble lansert online, og kun online, som en slags takk til begrepet #SpeedyTuesday som har blitt brukt av entusiaster gjennom flere år. Benyttet av Speedmaster-entusiaster som «hashtag» eller beskrivelse på wristshots/bilder av klokken både på forumer, sosiale medier og andre sammenhenger, da selvsagt på nettopp tirsdager. Denne klokken markerer femårjubileet til når nettstedet Fratellowatches introduserte begrepet og har, i tillegg til «SpeedyTuesday»-referansen, en nær designknytning til «Omega Speedmaster Alaska Project III»-klokken som ble lansert i 1978.

Annonse

For half a decade, an online community of #SpeedyTuesday fans has been steadily growing around the world. In tribute to these chronograph devotees, OMEGA is proud to introduce a new Limited Edition model that blends some of the Speedmaster’s most popular design features – Omega

Design og utseende
For alle som har forsøkt en Omega Speedmaster “Moonwatch” på armen, vil denne klokken umiddelbart gi en følelse av gjenkjennelse. Både størrelsesmessig og hvordan den bærer på armen må sies å være identisk med en vanlig utgave av Speedmaster som har hesalite-glass. Det er imidlertid en del ytre designelementer som helt klart viser at dette er en egen utgave av Speedmaster.

For å starte utenfra med kassen (i rustfritt stål), ser man ganske umiddelbart at den fremstår som “børstet” og ikke polert, noe som gir et mer nedtonet og kanskje også mer klassisk uttrykk. Videre er det de sølvfargede og hvite underskivene til kronografen (stoppeklokken), med sine sorte visere, som skiller seg kanskje mest ut om man legger klokkene side om side. Her har man også valgt en annen løsning med nummerering og utforming, betegnet som RADIAL. Mens man på en vanlig Speedmaster ser at alle siffer står vannrett, følger de i større grad sirkelen, dog med enkelte justeringer for å gjøre avlesing lettest mulig. Underskivenes design med mange små sirkler er også et spesielt element, og noe som gir en meget spesiell effekt siden disse er luminerende (selvlysende) i mørket.

Viserne på klokken er også utført med en matt eller børstet finish. Dette kler klokken meget godt og står veldig godt til kassen og de øvrige elementene på klokken. Om man skal sette fingeren på noe her, er det at lesbarheten, kanskje spesielt på timeviseren, er litt nedsatt når den er over en av underskivene. Da forsvinner viseren litt, spesielt om man ikke har godt lys, uten at dette oppleves som noe stort problem, men det er verdt å nevne. Dette er forsåvidt et problem på en god del klokker som har subdials.

For å forsterke den klassiske “looken” har man valgt å bruke en klassisk utgave av Omegas “Ω” på skiven. Denne er i tillegg limt på skiven, fremfor trykt, og gir etter min mening et pent og litt mer forseggjort utseende. Denne vintage-logoen er også videreført på kronen, samt spennen til reimene, både skinnreimen og NATO-reimen som følger med.

Klokkens bakside har Omega’s kjente sjøhest-logo, samt graveringen «SPEEDY TUESDAY ANNIVERSARY – A TRIBUTE TO ALASKA PROJECT III», sammen med «LIMITED EDITION og **/2012». Rundt kassens ytterkant kan man lese «RADIAL».

Urverk
Tradisjon tro leveres klokken med et manuelt mekanisk urverk, nærmere bestemt det meget kjente Omega 1861. Dette er samme urverket som benyttes i en rekke av Omega’s Speedmaster-kolleksjon og er kun en videreutvikling av urverkene som har sittet i disse klokkene helt siden introduksjonen. Urverket er gjennomtestet og gjør jobben på en meget god måte. Det er absolutt ikke siste skrik hva angår teknologi eller presisjon, men holder absolutt mål!

Lenke/rem, eske og tilbehør
Omega Speedmaster «Speedy Tuesday» leveres uten lenke og også uten eske i tradisjonell forstand (!). Klokken leveres i en sort Omega pappeske som igjen skjuler en brun klokkerull hvor klokken og tilbehør finnes. Klokkerullen er utformet med samme skinn og samme bruk av søm som skinnreimen som følger med. Under klokkerullen er det plass til litt informasjon om klokken, samt nødvendige bruksanvisninger. På baksiden av klokkerullen er det plass til garantikort og pictrogramkort, så dette er løst på en elegant måte. Klokken leveres originalt på en brun skinnreim med Omega-logo på spennen. I klokkerullen finner du imidlertid også en sort og hvit NATO-reim, samt verktøy for å bytte mellom reimene og en egen “Speedy Tuesday” pusseklut.

Oppsummering
For å ta det første først: Jeg syns Omega i svært stor grad treffer blink med sin Speedmaster “Speedy Tuesday”. Det klassiske, litt nedtonede, uttrykket, sammen med de sølv/hvite underskivene gir klokken, etter min mening, et helt nydelig utseende. Den er rett og slett vakker. Bærekomfort på klokken er lik som på en vanlig Speedmaster og jeg syns både høyde og vekt er svært godt balansert. Alt etter reim kan du lett få denne til å passe både til hverdags og fest! Absolutt en av de flotteste Speedmaster-klokkene på markedet!

På den (litt) negative siden trekkes lesbarheten som jeg nevnte tidligere frem. I tillegg syns jeg personlig mener at den brune skinnreimen gir et litt “billig” utseende, og jeg skulle gjerne sett at de inkluderte en reim med noe mer struktur og kanskje i en ørlite mørkere fargetone? NATO-reimen er kul nok, og Omegas egne reimer er vevd slik at de gir en meget høy bærekomfort. Uansett er både den originale Speedmaster og “Speedy Tuesday”, klokker som kler et utall forskjellige reimer, så her kan man prøve seg frem for å finne noe man selv liker. Et annet utrolig godt alternativ er reimen som i utgangspunktet hører til “Silver Snoopy”, og som jeg selv har brukt en del. Denne gir en utrolig bærekomfort, og fargemessig står den også perfekt til skiven.

Mange som har skaffet seg et eksemplar av denne klokken har valgt å skaffe seg lenke i tillegg til reimene som følger med. Dette er noe som kanskje burde vært inkludert fra Omega direkte?! Her finnes det flere alternativer, men den helt nyeste typen lenke har ganske fremtredende polerte områder, så jeg ser at mange tyr til mer klassiske lenker som “1171/1/633”, noe som kler klokken meget godt, med sin børstede finish.

Selv om Omega har kommet med mange limiterte utgaver av Speedmaster, mener jeg at denne bør ha en meget god appell i markedet. Designelementene og det faktum at dette på mange måter er en skikkelig “entusiastklokke” gjør klokken både flott på håndleddet, og samlerverdig etter min mening! Om du ønsker å skaffe deg et eksemplar må du trolig ty til bruktmarkedet, da alle 2012-utgavene ble solgt ila. noen timer.

Se også vår video av utboksingen av denne spesielle Speedmasteren!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.