fbpx

Breitling for Bentley – GT “Dark Sapphire” Edition

Om man har interesse for Breitling (eller Bentley) er kanskje «Breitling for Bentley» et undermerke av Breitling man kjenner til. Nå lanserer klokkeprodusenten en racinginspirert utgave som hedrer den nylig lanserte Bentley Continental GT.

Breitlings mangeårige samarbeid med Bentley har ført til en rekke spesialmodeller fra selskapet. Nå, for å hedre den nylanserte «Bentley Continental GT» lanserer «Breitling for Bentley» en ny kronografmodell i deres patenterte «Breitlight»-materiale som skal være betydelig lettere enn titanium, men likevel kraftig og robust.

Klokken, som er limitert til 500 eksemplarer, vil ha Breitlings B06-urverk på innsiden av kassen og en spesiell «30-sekunders kronograf»-funksjon, som man kan se av markeringene innenfor bezelringen. Ved bruk av underskivene vil man i tillegg kunne lese ut minutter på en 15-minuttersskala, samt timer på en skala som går opp til 6 timer.

Annonse

Urverket oppgis å ha en gangreserve på over 70 timer og klokken oppgis å ha en vanntetthet til 100 meter og en total diameter på voksne 48 millimeter. Klokken ser ut til å bli levert uten lenke, men med «Bentley Rubber», altså gummireim og foldespenne. Noen pris er foreløpig ikke oppgitt.

Foreløpige tanker
«Breitling for Bentley»-klokkene er ikke de det selges mest av i Norge, og langt der i fra. Modellene som kommer fra selskapet er gjerne ganske store av størrelse, ganske «høylytte» designmessig og ligger normalt en del opp i pris fra tilsvarende/sammenlignbare modeller fra Breitlings standardkolleksjon. Bentley som merke har nok også en relativt liten kundemasse/tilhengerskare her i Norge og dette, kombinert med at klokkene (ofte) taper seg betydelig i verdi, gjør nok sitt til at man sjelden ser disse på norske håndledd. Jeg tror ikke dette vil endre seg med introduksjonen av denne og forventer ikke se mange av de 500 eksemplarene havne hos norske forbrukere.

Om man liker koblingen mot Bentley Continental GT, og liker store og sporty klokker, kan likevel denne være i rett din gate. Klokken har utvilsomt et særegent og røft uttrykk, samtidig som man får en litt unik klokke som ikke mange har. Med sin trolig svært lette urkasse, kombinert med gummireim, vil den trolig bære langt mer komfortabelt enn man kanskje forventer av en 48 mm stor klokke, og med B06-urverk har man en god og robust sportsklokke som hører hjemme på racingbanen!

Mer informasjon om Breitling og Bentley på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.