fbpx

TAG Heuer “Tom Brady Special Edition” Heuer 01 Chronograph

For mange nordmenn vil nok ikke navnet Tom Brady helt umiddelbart ringe noen bjeller, men om du er interessert i amerikansk idrett, og da amerikansk fotball i særdeleshet, er det et navn du kjenner. Brady har ledet sitt New England Patriots til ikke mindre enn fem Superbowl, og nå kommer en limitert utgave fra TAG Heuer.

Amerikansk fotball er kanskje ingen folkesport her hjemme i Norge, men det virker som om interessen rundt en av de virkelig store amerikanske idrettene likevel har fått et visst fotfeste også her til lands. Hvert år ser man at det arrangeres fellesvisninger av finalen “Superbowl” som trekker godt med folk, til tross for at denne sendes på natten norsk tid.

Den kanskje aller største stjernen i amerikansk fotball er quarterback Tom Brady. Med sine 5 seire i Superbowl og en hel rekke rekorder er han intet mindre enn en legende i sporten og TAG Heuer har hatt han som ambassadør for sine klokker i flere år allerede. Naturlig nok blir Bradys ambassadørrolle i all hovedsak rettet mot det amerikanske markedet.

Annonse

TAG Heuer “Tom Brady Special Edition” Heuer 01 Chronograph
I samarbeid med Brady lanserer nå TAG Heuer sin første klokke som hedrer Brady direkte. Bygget direkte på Heuer 01 Chronograph, men med designelementer som peker i retning Brady og New England Patriots. Klokken, som måler 43 mm i diameter, kommer i fargene til Patriots, med blå som hovedfarge og rød og hvit som detaljeringer.  Bradys draktnummer, 12, er fremhevet i underskiven som er plassert øverst på skiven.

Klokken leveres på en blå skinnreim, også denne med røde markeringer langs sidene. Tom Brady Special Edition leveres som en limitert utgave i totalt 466 eksemplarer. Tallet 466 refererer til antall meter med vellykkede pasninger som Brady kastet under årets Superbowl (Superbowl LI), noe som var ny rekord og var med å sikre laget seieren over Atlanta Falcons.

Urkassen er i rustfritt stål og bezelen er keramisk, noe som burde sikre god motstand mot riper. Inni klokken tikker Heuer 01 som er basert på Heuer 1887. Dette er et automatisk mekanisk urverk med 50 timers gangreserve. Man har ikke innsyn til urverket da klokkens bakside er tett, med Bradys signatur og trøyenummer preget i stålet.

Avsluttende tanker
Klokkens design er vellykket nok og gir et svært sportslig preg. Dette passer modellen godt da det utvilsomt er en av de mest sporty modellen fra TAG Heuer, men eliminerer samtidig svært mange som ikke er tilhengere av New England Patriots eller Tom Brady. Om noen av de 466 klokkene finner veien til det norske markedet er kanskje usikkert og klokkene vil nok ha et større nedslagsfelt “over dammen” enn i Europa. Med en pris på $5600 eller ca. 43.000 norske kroner tror jeg man må være både klokkeinteressert og stor fan av New England Patriots og Tom Brady for å vurdere denne. Limiterte utgaver har blitt den nye “hyllevaren” fra mange produsenter, og selv om denne kun produseres i 466 eksemplarer, har jeg svært vanskelig for å se at denne klokken vil være noen god investering rent økonomisk.

Om du imidlertid kan krysse av på alle boksene og kunne tenke deg denne, bør du trolig ta kontakt med din forhandler så snart som mulig for å få bestilt deg et eksemplar!

Se mer på TAG Heuers nettsider!

Alle bilder i artikkelen er copyright TAG Heuer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.