fbpx

Chopard “L.U.C. Full Strike” vant Aiguille D’Or

I går kveld ble årets utgave av GPHG (Grand Prix d’Horologie de Geneve) arrangert og en rekke priser i ulike kategorier ble delt ut til noen av årets beste klokker. Og det var Chopards “L.U.C Full Strike” som stakk av med den aller gjeveste prisen.

Chopard L.U.C Full Strike

Tidligere i høst skrev vi om de nominerte til årets arrangement, og i går kveld ble altså det hele avgjort og juryens beslutninger offentliggjort. Blant vinnerne finner man klokker fra både store produsenter og langt mindre nisje- eller frittstående merker. Det er merkene selv som sender bidrag til utdelingen, og enkelte (viktige) merker som Patek Philippe og Rolex deltok ikke. Likevel regnes dette som en av de viktigste prisutdelingen for klokkeindustrien.

Annonse

Merkene Chopard, Bulgari og Parmigiani vant alle to priser hver, noe som i seg selv er imponerende. For de som besøkte “Oslo Watch Fair” forrige måned, var  Bulgaris “Octo Finissimo Automatic” en klokke man kunne ta nærmere i øyesyn og prøve på armen.

Vinnere
– “Aiguille d’Or” Grand Prix:  Chopard L.U.C Full Strike

– Ladies: Chanel Première Camélia Skeleton
– Ladies High-Mech: Van Cleef & Arpels Lady Arpels Papillon Automate
– Men’s: Bulgari Octo Finissimo Automatic
– Chronograph: Parmigiani Fleurier Tonda Chronor Anniversaire
– Tourbillon and Escapement: Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Skeleton
– Calendar: Greubel Forsey QP à Équation
– Travel Time: Parmigiani Fleurier Toric Hémisphères Rétrograde
– Mechanical Exception: Vacheron Constantin Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600
– Petite Aigulle: Tudor Black Bay Chrono
– Sport: Ulysse Nardin Marine Regatta
– Jewellery: Chopard Lotus Blanc Watch
– Artistic Craft: Voutilainen Aki-No-Kure
– Revival Watch: 
Longines Avigation BigEye
Innovation: Zenith Defy Lab

Special Jury Prize: Suzanne Rohr & Anita Porchet

Avsluttende tanker
Som vi skrev allerede i vår forrige artikkel er det svært mange av disse klokkene som nok er for spesielle for de fleste norske håndledd. Klokkene man ser representert på GPHG er gjerne de som tar innovasjon eller teknisk finesse ett skritt videre, og som derfor i mange tilfeller resulterer i svært spesielle klokker av høy prisklasse. Vi merker oss at juryen har trukket frem Zenith’s Defy Lab som vinner av “Innovation”, Tudor som vinner av “Petite Aigulle” med sin Black Bay Chrono, samt Longines seier for “Revival Watch”. Dette, sammen med Bulgaris Octo Finissimo Automatic er nok kanskje de mest aktuelle og interessante for mange av de norske entusiastene.

Du finner mye mer informasjon, video og bilder via GPHG sine offisielle nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: