fbpx

Tudor Black Bay “Harrods Edition”

Tudor Black Bay er utvilsomt blitt en av de viktigste klokkene fra selskapet som har gått fra å være nærmest ukjent til å bli en viktig aktør på ganske få år. Nå lanseres de en spesialversjon i samarbeid med Harrods, og den ser ut til å skape engasjement som kanskje gjør den til en hit?

Det er en liten uke siden nyheten om denne nye utgaven av Tudor Black Bay først dukket opp. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt å omtale den spesielt her på Horae, da det er lite Harrods-butikker å spore, men klokken har skapt mye engasjement i sosiale medier og da føler vi at en artikkel er på sin plass.

For å starte med basismodellen “Black Bay” er det blitt en av de viktigste modellene fra Tudor, som satser offensivt om dagen. Med sitt klassiske “look” og litt nedtonede, vintage-inspirerte farger, har klokken blitt en bestselger for selskapet både i utlandet og her hjemme. Standardmodellen i stål leveres med svart, rød eller blå bezelring, og modellen var faktisk en av våre anbefalinger til “Sommerklokka 2017“. Klokka kommer i en 41 mm stor urkasse, har et in-house urverk fra Tudor (MT5602) og er vanntett til 200 meter og med en utsalgspris rett nord for 30.000 kroner er dette mye klokke for pengene.

Annonse

Nå har Tudor og Harrods lansert en modell eksklusivt for Harrods eget “Fine Watch Room” i London og versjonen får en matt grønn, nærmest olivenfarget, bezel som henter fargeinspirasjonen fra Harrods egen logo og design. Man har i tillegg gjort noen små ekstragrep som en grønnfarget tupp på sekundviseren, samt en endret rekkefølge på “meters” og “feet” på skivens tekst. Klokkens bakside har i tillegg en stor “H”-logo, samt påskriften “Special Edition”. Klokken leveres med både stållenke og en mørke grønn reim som ser ut til å være produsert i nylon. Stållenken har et såkalt “rivet” utseende, som henter inspirasjon fra modeller fra noen tiår tilbake.

Klokken skal visstnok ikke være en limitert utgave, men vi vil kanskje tro at det blir vanskeligere å skaffe denne enn standardmodellen, uten at vi vet dette sikkert. Prisen skal også være lik standardutgavene, med en offisiell utsalgspris på £2630, men for eventuelle norske kjøpere vil ofte norsk importavgift komme i tillegg.

Avsluttende tanker
Jeg har et litt ambivalent forhold til “spesialmodeller” generelt, så min umiddelbare reaksjon på denne var ikke udelt positiv. Likevel må jeg si at denne modellen har et ganske kult, annerledes og spesielt utseende, samtidig som den beholder den elegansen jeg mener den bør. Med en pris som ikke er høyere enn standardmodellen, tror jeg denne kan bli en hit i samlermiljøet. Ettersom klokken kun selges via Harrods eget “Fine Watch Room” kan det nok bli ganske lange ventelister og etterspørsel, noe som kan føre annenhåndsprisene oppover. Med såpass lite informasjon tilgjengelig om leveringstall etc, er det likevel vanskelig å spekulere.

Om du liker utseende på klokken er det trolig bare å kline til, for jeg kan vanskelig se at du vil tape pengene dine på denne, selv med en 25% ekstrakostnad til den norske velferdsstaten.

Alle bildene i artikkelen er copyright Tudor.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.