fbpx

Tudor Black Bay Chrono Dark

Tudor har hatt et samarbeid med rugbylandslaget “All Blacks” til New Zealand en periode allerede, og i forbindelse med Rugby World Cup 2019 lanserer de nå en spesiell helsort utgave av sin Black Bay Chrono. Faktisk er klokken limitert, noe som ikke normalt høyner øyebryn i klokkebransjen overhodet, men Tudor har derimot på ingen måte for vane å kaste ut slikt!

Tudor Black Bay Chrono Dark

Jeg må si at jeg flere ganger har stusset litt over Tudors samarbeid med “All Blacks” og hvor mye det løftes frem i markedsføringen. For det første er det en relativt marginal idrett i verdenssammenheng, for det andre er det et landslag (som igjen gjør at personer fra ett av de 190-ish andre landene i verden ikke har noen voldsom personlig tilknytning) og for det tredje er det attpåtil et landslag fra et lite land langt borte fra de aller fleste andre. Sånn sett kan man jo selvsagt forstå koblingen til Tudors slagord de siste årene “Born to Dare” – en slags hyllest til de som tør å satse, kanskje på tross av utfordringer eller hindre som må passeres på veien, i dette tilfellet fra et lite land med mange ulike etniske grupper. Og det er vel kanskje nettopp det Tudor forsøker å fokusere på når de fremmer samarbeidet med det karakteristiske landslaget, men likevel..

Annonse

Uansett, Black Bay har blitt en voldsom suksess for Tudor siden lanseringen av kolleksjonen for kun få år tilbake. Nå spenner den over en rekke modeller i ulik utførelse og troner aller øverst på salgslistene for selskapets regnskapstall (vil jeg da tro). Forrige samarbeidsmodell med All Blacks kom i 2016, da i form av Black Bay Dark. Den markerte en litt ny retning for Tudor, ettersom de tradisjonelt har vært relativt konservative i materialbruken, med sin sorte PVD-belagte stålkasse. Black Bay Dark var imidlertid ingen limitert utgave i ordets rette forstand, noe denne helt nyeste utgaven faktisk er. Det er smått (les: veldig) oppsiktsvekkende i seg selv, for verken Rolex eller Tudor har (så vidt jeg kan huske) produsert en limitert utgave tidligere?!

Tudor har valgt å produsere klokken i meget begrensede 1181 eksemplarer, i det minste i første omgang (og slektskapet til forrige samarbeidsvariant er naturlig nok ganske tydelig i den visuelle utførelsen). Med det mener jeg at klokken rent faktisk ikke har noe øvrig produksjonstall, men antallet som lages henger sammen med antallet spillere som har spilt for New Zealands rugbylandslag siden oppstarten i 1903. Nåværende antall spillere? 1181 selvfølgelig, med normalt 5-6 nye som får muligheten per år. Det vil si at Tudor vil lage noen få nye klokker årlig etter at første batch (høyst trolig) er revet vekk fra butikkene. For selv om jeg kanskje ikke selv er overbegeistret for rugbylandslaget er det en vanvittig appellerende klokke Tudor har produsert!

Tudor Black Bay Chrono Dark
Årets Baselworld ga oss Black Bay Chrono i stål og gull, og denne spesialvarianten bygger over samme lest. Det vil si en litt nettere og slankere klokke enn mange varianter i Black Bay-serien, og som mange virker å ha funnet veldig behagelig på armen. Likevel skal det nevnes at en høyde på 14.9 millimeter er ganske merkbar, så er det opp til hver enkelt om man liker det eller ei. Endringene er en PVD-belagt kasse med matchende lenke som gir det nærmest helsorte og matte utseendet, mens fysiske mål beholdes. Fortsatt ser det ut til å være det litt klassiske buede utseende på glasset og Tudor har valgt å fortsette med aluminiumsbezel. Skiven er sort med hvite markeringer, samt et par små hint av rødt som til sammen gir et utseende jeg personlig finner rimelig strøkent.

Innsiden er fortsatt drevet av MT5813, som faktisk er Tudors utgave av Breitlings B01 etter at selskapene inngikk et litt overraskende samarbeid om et par urverkspatenter for ikke alt for lenge siden. Det er et solid urverk med 70 timers gangreserve, som skjules bak et heldekkende baklokk hvor nummeret på den aktuelle klokken i rekken fremgår.

Prisen oppgis til 5.600€ internasjonalt, noe som trolig gir klokken en norsk veiledende pris rett rundt 60.000 kroner. Hva angår tilgjengelighet og mulighet for å reservere sies der intet, så hør med din lokale forhandler hvorvidt en av disse kan skaffes til deg!

Mer på de offisielle nettsidene til Tudor!

Fakta
Modell / Referanse: Tudor Black Bay Chrono Dark – Ref: 79360DK (limitert til 1181, med økende siffer hvert år)
Skive:
Sort med hvite markeringer og røde detaljer – To underskiver – Datovindu klokken seks
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 14.9 millimeter (høyde) – PVD-belagt stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 200 meter
Urverk:
Tudor MT5813 – Automatisk (selvtrekkende) – 70 timer gangreserve
Lenke/reim: 
PVD-belagt lenke i stål med foldespenne
Veilende pris: 
5.600€ ~ 59.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.