fbpx

A. Lange & Söhne «Triple Split»

Da Lange lanserte sin «Double Split» tilbake i 2004 var det ganske unikt. Når de nå lanserer en «Triple Split» går de seg selv en høy gang og lanserer noe som er helt nytt og dertil unikt i verden, i stand til å måle to hendelser med opptil 12 timers mellomrom.

Det er ingen tvil om at Langes nye «Triple Split» er årets største nyhet fra selskapet under årets SIHH. De siste seks årene har Lange gjort det for vane å ha den kanskje største nyheten som et naturlig blikkfang på deres stand, så også i år. Ulikt fra tidligere har de nå vendt klokken med urverket utover, uten at det gjør klokken mindre attraktiv for publikum.

Triple Split
For de som ikke kjenner til «Double Split», kan vi raskt forklare at den kunne ta tiden på to ulike hendelser med opptil 30 minutters mellomrom. Grensen på en halvtime gjør seg gjeldende da man ikke har visere og underskiver nok til å nøyaktig angi tidsforskjell over dette. Med «Triple Split» lanserer Lange muligheten til å måle to hendelser med så mye som 12 timers forskjell, unikt tilgjengelig ved bruk av underskiver for hhv. minutter og timer.

Annonse

Når du første gang starter kronografen (stoppeklokken) vil alle viserne begynne å gå. Lange har valgt å skjule ekstraviserne under hovedviseren helt til du eventuelt måtte ha behov for de. Ved å trykke ned knappen som sitter ca. kl. ti på kassen, vil viserne stanse, mens ekstraviserne fortsetter å gå. På denne måten kan man måle forskjellen i tid på for eksempel én deltaker og en annen.

I urkassen, som er produsert i hvitt gull, sitter Langes eget og nylanserte L132.1-urverk. Både kassens finish og generelle utseende levner ingen tvil om at dette er en klokke fra A. Lange & Söhne. Den grå skiven minner om skiven som også leveres på «Datograph Perpetual» og man har inkludert gangreserveindikatoren som man også finner på Datograph-familien. Denne viser hvor mye gangreserve som er igjen på klokken, som fullt opptrukket oppgir 55 timer. De to «hovedunderskivene» er hvite, mens underskiven klokken 12 har fått grå bakgrunnsfarge.

Urverkets finish er som vanlig i en klasse som overgår det meste i klokkeverden. Kombinasjonen av ulike teknikker og det uhindrede innsynet i urkassen gir klokken en unik dimensjon som nok også forklarer hvorfor Lange har valgt å stille denne med baksiden ut på årets messe. Vi håper å få tatt den i nærmere øyesyn senere og vil da komme tilbake med en «Hands-On».

Klokken er limitert til 100 eksemplarer og pris synes å være oppgitt til 139.000€ eller en plass rundt 1.4 millioner norske kroner.

Du finner mer informasjon om klokken på nettsidene til A. Lange & Söhne!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.