fbpx

SIHH: IWC feirer 150 år som manufaktur!

International Watch Company (IWC) fyller som kjent 150 år i 2018. I forkant av Salon International de la Haute Horologie, eller bare SIHH, har de lovet oss en hele 27 nyheter i ulike kolleksjoner. For litt over en måned siden slapp de bilder og informasjon om fem av dem, og med dagens åpning av SIHH er de resterende urene tilgjengelig.

Vi omtalte disse fem urene 1. desember i fjor, og det er ventet at IWC kommer til å markere jubileet sitt med flere arrangement i tiden som kommer. IWC slapp altså nyheten om at det kommer en helt ny jubileumskolleksjon bestående av ikke mindre enn 27 nye limiterte modeller. Disse 27 er hentet fra bestående modeller som Portugieser, Portofino, Pilot’s Watches og Da Vinci, i tillegg til en egen modell som hedrer et av selskapets lommeur, Pallweber, som ble produsert første gang i 1884.

En del felles linjer
Felles for denne jubileumskolleksjonen er at skivene enten vil være blå eller hvit. Disse skivene er lakkert med opp til 12 lag for å skape dybde, og gir skivene et emaljert utseende. Dette er ment som et gjenkjennende nikk til fortidens Pallweber lommeur. Skivene har fått sort skrift på de hvite skivene, og hvit skrift på de blå. Også på viserne finner vi felleselementer ved at de blå skivene har Rhodium belagte visere, mens de hvite skivene har fått blåaktige visere.

Annonse

Hele kolleksjonen er utstyrt med alligator skinnreimer uansett om skivene er hvite eller blå.

De vil også ha en merking enten på kasse eller rotor som forteller at IWC er 150 år. Urene har fått ett design som er ment å ivareta de historiske verdiene IWC har opparbeidet gjennom 150 år, selvfølgelig kombinert med moderne og til dels ny teknologi.

The American watchmaking pioneer Florentine Ariosto Jones founded the International Watch Company in Schaffhausen in 1868 With the aim of combining skilled Swiss craftsmanship With American manufacturing Technology to create the best pocket watches of his time.

En hel jubileumskolleksjon
Natt til mandag ble altså de resterende av de 27 urene ble avduket. Som seg hør og bør for en 150-års jubilant, har ikke IWC spart på konfekten. Kolleksjonen inneholder nyheter som inkluderer urverk og komplikasjoner, i en god kombinasjon med kjente og kjære elementer fra IWC. For mange av oss som ikke bare kan løpe til nærmeste forhandler og kjøpe alt vi har lyst på ser det ut til at kolleksjonen inneholder noe for flere forskjellige lommebøker. Prismessig starter de «billigste» på 4 700 $ (ca. 39 000 kr) opp til de mest kostbare på flere hundre tusen dollar.

Selv om disse urene er limiterte, utgjør hele jubileumskolleksjonen til sammen 17 855 ur, og det gir flere av oss som kunne tenkt oss ett (eller flere) av disse urene en god mulighet til å ta del i feiringen.


Kolleksjonen

Tribute to Pallweber «Edition 150 Years»
For IWC er dette første gang de i et armbandsur viser tiden med «digital visning» for både minutter og timer. Disse tre urene er en direkte hyllest til lommeurene fra 1884. Lommeurene var en begrenset suksess og var ikke i produksjon i så mange år før de forsvant. IWC har ment dette som en direkte hyllest til designet til F. A. Jones, IWCs grunnlegger. Urene viser tiden ved hjelp av skiver/ disker som roteres, og er et IWC egenutviklet urverk som de har søkt patent på.

De tre urene kommer alle i edelt metall:
– Platina med hvit skive med blå disker med hvit skrift (25 utgaver)
– 18 karat rødt gull hvit skive med hvite disker (250 utgaver)
– Stål med blå skive med hvite disker (500 utgaver)

Portugieser Constant Force Tourbillon Edition «150 Years»
Dette er et av de mest teknisk sofistikerte urene i hele jubileumskolleksjonen. Den kombinerer en «constant-force» tourbillon med en månefase-komplikasjon. Prismessig ligger nok dette opp i de høyder som gjør at de fleste av oss kun vil se dem på bilder.

– Platina med hvit skive (15 utgaver)
– Platina med blå skive (15 utgaver)

Portugieser Perpetual Calender Tourbillon Edition «150 Years»
– Rødt gull med hvit skive (50 utgaver)

Portugieser Perpetual Calender Edition «150 Years»
– Rødt gull med hvit skive (250 utgaver)

Portugieser Cronograph Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (2000 utgaver)
– Stål med blå skive (2000 utgaver)

Portugieser Hand-Wound Eight Days Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (1000 utgaver)
– Rødt gull med hvit skive (250 utgaver)


Big Pilots Watch Annual Calendar Edition «150 Years»
– Stål med blå skive (100 utgaver)

Big Pilots Watch Big Date Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (100 utgaver)
– Stål med blå skive (100 utgaver)

Pilots Watch Cronograph Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (1000 utgaver)


Portofino Hand-Wound Moon Phase Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (350 utgaver)
– Stål med blå skive (350 utgaver)
– Rødt gull med blå skive (150 utgaver)

Portofino Cronograph Edition «150 Years»
– Stål med blå skive (2000 utgaver)
– Stål med blå skive (2000 utgaver)

Portofino Automatic Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (2000 utgaver)
– Stål med blå skive (2000 utgaver)


Da Vinci Automatic Edition «150 Years»
– Stål med hvit skive (500 utgaver)
– Stål med blå skive (500 utgaver)
– Rødt gull med hvit skive (250 utgaver)

Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition «150 Years»
– Rødt gull med hvit skive og diamanter (50 utgaver)
– Hvitt gull med hvit skive og diamanter (50 utgaver)


Avsluttende tanker
Det er ikke uventet at IWC slår skikkelig på stortromma da de feirer 150 år som manufaktur. Disse urene utgjør altså en hel kolleksjon av ikke mindre enn 27 jubileumsur, som må sies å være en solid nylansering. Vi vil bruke tiden fremover til å ta en nærmere titt på mange av nylanseringene og kommer tilbake med mer inngående artikler om mange av nykommerne.

Du finner mye informasjon om hver enkelt modell på de offisielle nettsidene til IWC!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.