fbpx

IWC feirer 150 år med jubileumskolleksjon!

I år fyller den anerkjente Schaffhausen-baserte produsenten «International Watch Company» (IWC) 150 år. Som seg hør og bør ved et slikt jubileum, lanserer selskapet nå flere modeller for å markere begivenheten. Vi tar en titt på noe av det klokkeåret 2018 har å by på fra IWC!

Det er på neste års SIHH (som kun er noen uker unna) at IWC offisielt vil lansere sin «IWC 150th Anniversary Jubilee Collection», men allerede nå har selskapet publisert bilder og informasjon om noen av klokkene i kolleksjonen. Her har man produsert en kolleksjon med sterk bruk av klassiske elementer og linjer, som virker å passe meget godt når man skal se på sin rike historie og arv.

Som et nikk til sine historiske røtter, herunder lommeur, har IWC valgt et design på skivene som gir assosiasjoner til de en gang så populære emaljerte urskivene. På disse nye jubileumsutgavene har man derfor valgt en lakkeringsmetode som gir litt av det samme historiske utseende, og basert på bildene har man virkelig lyktes med å skape noen unike skiver. Her lakkerer man skivene med en rekke lag før de poleres og deretter påføres aktuelle markeringer for modellen.

Annonse

Jubileumskolleksjonen vil inneholde klokker i flere prisklasser, både enkle og elegante klokker, samt langt mer avanserte ur med tourbillon og andre komplikasjoner. Felles for de er merkingen med «150 years» enten på baklokket eller på rotoren i urverket for klokkene som har safirglass og innsyn til verket. Vi tar en titt på utgavene som nå er publisert!

IWC Tribute To Pallweber Edition «150 Years»
For den dedikerte IWC-samleren eller entusiasten er nok «IWC Pallweber» et kjent navn. Originalt produsert som et lommeur med en unik patent for tidsvisningen, er dette en sjelden og ettertraktet klokke fra IWCs produksjonslinje på slutten av 1800-tallet, som kun ble produsert i et par år. Nå er det på tide med en reintroduksjon, men denne gangen kommer utgaven som armbåndsur.

IWC Pallweber (Ny utgave og original utgave) – Copyright IWC

Klokken, som har en meget spesiell måte å vise tiden på, er svært lik sin historiske forgjenger, noe som er tydelig om man studerer bildet over. Uret viser tiden ved hjelp av skiver som roteres, nesten sammenlignbart med det man i nå i senere tid har sett på bla. A. Lange & Söhnes Zeitwerk. Den 45 millimeter store urkassen i roségull gjør at klokken, med sin ganske minimalistiske skive, nok har en ganske betydelig tilstedeværelse på håndleddet. Høyden er på 12 mm, noe som egentlig er ganske lavt når man tenker på mekanismene som kreves for å rotere skivene. Inni urkassen er det IWCs nye kaliber 94200 som gjør jobben, med en oppgitt gangreserve på svært akseptable 60 timer.

Klokken kommer som en limitert utgave i kun 250 eksemplarer, og tross sitt ganske spesielle og særegne utseende, tror vi denne kommer til å bli utsolgt svært raskt. Prisen ser ut til å havne opp mot 350.000 norske kroner med dagens kronekurs.

IWC Portugieser Constant-Force Tourbillon Edition «150 Years»
Den kanskje «klokkemessig» råeste jubileumsutgaven finner vi i denne klokken, som med sin urkasse i platina og voksne 46 millimeter, omfatter en «constant force»-mekanisme og en ganske fremtredende tourbillon klokken ni.

Urskiven inkluderer også en månefase ca. klokken ett og en skala for den 96-timer lange gangreserven som strekker seg over store deler av nedre høyre side. Urverket er IWCs 94805 som trekkes for hånd.

Utgaven blander retro med moderne finish på en ganske imponerende måte og vil kun bli produsert i 15 eksemplarer. Med en pris på godt over 2 millioner norske kroner, regner vi ikke med at det vil havne mange her hjemme i Norge, men det er jo lov å håpe!

IWC Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon Editon «150 Years»
Jubileumsutgaven av Portugieser med «evighetskalender» er også et meget seriøst ur på mange måter. Her finner vi mye av de samme elementene som de andre utgavene, med sin lakkerte skive, blå visere og sorte markeringer. Uret leveres i en urkasse av roségull og klokken tolv har man i tillegg fått plass til en tourbillon. Med andre ord et ur som leverer nærmest alle komplikasjonene man gjerne ser etter i virkelig high-end klokker.

På skiven har man også fått plass til en gangreserveindikator for de 7 dagene man får ved fullt opptrukket urverk. Baksiden er nærmest like vakker som fremsiden, med sin meget pene rotor, dekorert med logoen for 150-årsjubileet. Her har man innsyn til IWCs kaliber 51950 som også er helt nyutviklet.

Klokken, som produseres i kun 50 eksemplarer, vil havne på ca. 1 million norske kroner.

IWC Da Vinci Automatic Edition «150 Years»
Den absolutt minst kompliserte, og også minste klokken av størrelse, er den helt ny «Da Vinci Automatic Edition 150 Years». Utført i stål vil klokken, med sin 40.4 millimeter store urkasse, nok være den mest oppnåelige utgaven for mange. Her får du en nydelig blå skive som kun inkluderer tidsvisning med en «small seconds» plassert klokken seks. Også her bruker man en lakkeringsprosess som gir blåfargen en dybde som ser ut til å bli ganske lekker.

På innsiden av klokken finner du kaliber 82200 som gir deg en gangreserve på 60 timer. Baksiden er åpen og gir deg flott innsikt til urverket.

Klokken er, i likhet med de andre, limitert og vil bli produsert i kun 500 eksemplarer. Prisen ser ut til å havne på rundt 85-90.000 norske kroner.

Avsluttende tanker
IWC viser at de virkelig mener alvor når de skal feire 150 år som klokkeprodusent. Jubileumsutgavene ser ut til å kombinere klassiske elementer med moderne klokkemakeri på en meget spennende måte, men med det resultat at mange av utgavene ser ut til å bli virkelig dyre. Flere av utgavene er også sterkt limitert, noe som nok gjør at disse nok vil forsvinne fra forhandlere ganske raskt. Er man interessert i å sikre seg en av disse, bør man nok ikke vente alt for lenge før man bestiller.

Vi gleder oss til å ta disse i nærmere øyesyn på SIHH og også se hva annet IWC vil lansere i jubileumsåret!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.