fbpx

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Blancpain er ikke det merket som vies mest oppmerksomhet i Norge, men når det kommer til eleganse kombinert med en særegen stil er det helt der oppe blant de beste merkene i verden. Til årets Baselworld lanserer de en ny utgave av sin “Villeret Quantième Complet GMT”.

Siden lanseringen av sin komplette kalender med GMT-funksjon tilbake i 2002, har dette vært en kombinasjon av komplikasjoner som har vært fast inventar i katalogen til Blancpain. Nå lanseres en ny utgave med både visuelle og tekniske oppgraderinger.

Villeret Quantième Complet GMT
En klokke med “komplett kalender” viser, som navnet kanskje tilsier, både dag, dato og måned, men ofte uten å ta hensyn til skuddår eller måneder med varierende lengde. De må således ikke sammenlignes direkte med en “annual calendar” eller en “perpetual calendar” som er ytterligere avanserte mtp. automatisk korreksjon av disse elementene. En kalender med dag, dato og måned er likevel svært praktisk i daglig bruk, selv om man må huske å stille de noen ganger pr. år for å holde de korrekte.

Annonse

Årets nylansering fra Blancpain er umiskjennelig et ur fra nettopp Blancpain. Til tross for at deres visuelle design er klassisk, har de en helt særegen stil som gjør at man gjerne gjenkjenner urene selv uten å kaste et blikk på logoen. Her har de puttet en komplett kalender med månefase og GMT-funksjon (ekstra tidssone) i en 40 millimeter stor og 11.8 millimeter høy urkasse, som leveres i enten stål eller rødt gull.

Den hvite skiven kombinerer en rekke spesielle funksjoner med datovisning langs ytterkanten, hjulpet av en egen blå viser fra midten. Innenfor finner du den ordinære timevisningen utført i romertall i Blancpains særegne stil, og i farge som matcher urkassen, da utført i enten rødt eller hvitt gull. En egen 24-timers skala på innsiden viser, ved hjelp av nok en egen viser, en sekundær tidssone, mens månefase, dag og måned er plassert hhv. over og under skivens senter.

Inni urkassen tikker Blancpains 67A5 som er et selvtrekkende verk med 72-timers gangreserve. Dette er en oppgradert versjon av urverkene som har vært brukt tidligere, og bruk av silisium øker motstand mot magnetisme og høyner nøyaktigheten. Safirglasset på baksiden gir innsyn til det dekorerte urverket og klokkene leveres på enten skinnreim eller lenke, noe som trolig vil være med å påvirke den endelige prisen (pr. nå ikke er offentliggjort).

Avsluttende tanker
Blancpain har nesten en egen evne til å ta det som i utgangspunktet er en svært “rotete” skive og gjøre den elegant og balansert. Bruken av sektorinndeling på skivens elementer er med på å gjøre klokken visuelt tiltrekkende, til tross for den utstrakte bruken av komplikasjoner. Basert på pressebildene ser det ut til at Blancpain klarer å lage en klokke som balanseres godt og som er unik uten å være “for mye”. Vi håper å få tatt denne i nærmere øyesyn under årets Baselworld!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.